Bereidingswijze
Maak een wok saus van de sojasaus, ketjap, kaneel en de chili saus en zet opzij. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking in een half kippenbouillonblokje en water gaar.
Bestrooi de kip met peper en zout naar smaak en bak deze in porties in boter met olie ( of ander product) mooi goudbruin.
Haal uit de pan en zet opzij.
Fruit in het overgebleven vet de ui, knoflook, rode peper en de gember. Voeg vervolgens de kip weer toe , evenals de klaarstaande marinade en verkruimel er het halve bouillonblokje overheen.
Voeg champignons en 50 ml water toe , leg het deksel op de pan en laat dit geheel 20 minuten zachtjes pruttelen. Meng vervolgens de maizena met een beetje water en voeg dit toe. Roer goed. Voeg de stukjes paksoi toe en laat deze in circa 5 minuten mee garen.
Garneer met sesamzaad en ringetjes bosui en serveer met rijst.
Bestrooi de kip met peper en zout naar smaak en bak deze in porties in boter met olie ( of ander product) mooi goudbruin.
Haal uit de pan en zet opzij.
Fruit in het overgebleven vet de ui, knoflook, rode peper en de gember. Voeg vervolgens de kip weer toe , evenals de klaarstaande marinade en verkruimel er het halve bouillonblokje overheen.
Voeg champignons en 50 ml water toe , leg het deksel op de pan en laat dit geheel 20 minuten zachtjes pruttelen. Meng vervolgens de maizena met een beetje water en voeg dit toe. Roer goed. Voeg de stukjes paksoi toe en laat deze in circa 5 minuten mee garen.
Garneer met sesamzaad en ringetjes bosui en serveer met rijst.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk gerecht. Gemakkelijk te maken met diverse eenvoudige ingrediënten. Het gerecht is licht pittig, doordat ik maar weinig zaadjes uit de peper heb toegevoegd. Uiteraard kun je de gehele peper met zaad en zaadlijsten in stukjes toevoegen. Bovendien heb ik geen halve paksoi toegevoegd maar de gehele struik.
Ingrediënten
250 gram kippendijen in grove stukken
2 teen knoflook fijngehakt
2 cm centimeter verse gember geschild en fijngehakt
1 rode peper in reepjes of ringetjes gesneden( eventueel zonder zaad)
snuf kaneel
1eetlepel bruine basterdsuiker
1 1/2 eetlepel sojasaus
2 eetlepels sweet chilisaus
1 kip bouillonblokje( minder zout)
1 theelepel maïzena
1/2 paksoi schoongemaakt en grof gesneden( ik heb een hele gebruikt)
100 gram grof gesneden champignons
snuf gemalen zwarte peper ( en zout)
1 ui gesnipperd
120 gram rijst naar keuze
1 bosui in ringetjes gesneden
sesamzaadjes licht geroosterd
2 teen knoflook fijngehakt
2 cm centimeter verse gember geschild en fijngehakt
1 rode peper in reepjes of ringetjes gesneden( eventueel zonder zaad)
snuf kaneel
1eetlepel bruine basterdsuiker
1 1/2 eetlepel sojasaus
2 eetlepels sweet chilisaus
1 kip bouillonblokje( minder zout)
1 theelepel maïzena
1/2 paksoi schoongemaakt en grof gesneden( ik heb een hele gebruikt)
100 gram grof gesneden champignons
snuf gemalen zwarte peper ( en zout)
1 ui gesnipperd
120 gram rijst naar keuze
1 bosui in ringetjes gesneden
sesamzaadjes licht geroosterd
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok, pan voor de rijst, snijplank en mes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492646
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Familie over de kook. eigen tekst , foto en aanpassing naar smaak
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht