Bereidingswijze
- Was de courgette en snij in blokjes, schil de asperges en snij in dunne plakjes, snipper de sjalot, maak de bouillon, rasp de kaas.
- Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de sjalot, voeg de rijst toe en laat deze glanzend worden.
- Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Doe dan (soep)lepel voor lepel de bouillon erbij totdat de risotto gaar is en blijf steeds door de risotto roeren.
- Bak ondertussen in een andere pan de courgette en asperges (ongeveer 5-10 minuten) voeg peper en zout toe.
- Voeg dan de courgette/asperges toe aan de rijst en schep alles goed door elkaar.
- Voeg boter en kaas toe (hou een beetje achter voor garnering) en schep alles weer goed door elkaar.
- Doe stukjes forel erbij en schep ze door de risotto.
- Schep de risotto op borden en strooi er wat van de kaas overheen.
- Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de sjalot, voeg de rijst toe en laat deze glanzend worden.
- Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Doe dan (soep)lepel voor lepel de bouillon erbij totdat de risotto gaar is en blijf steeds door de risotto roeren.
- Bak ondertussen in een andere pan de courgette en asperges (ongeveer 5-10 minuten) voeg peper en zout toe.
- Voeg dan de courgette/asperges toe aan de rijst en schep alles goed door elkaar.
- Voeg boter en kaas toe (hou een beetje achter voor garnering) en schep alles weer goed door elkaar.
- Doe stukjes forel erbij en schep ze door de risotto.
- Schep de risotto op borden en strooi er wat van de kaas overheen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik had een gerookte zalmforel gekregen van (de man) van mijn collega en zo'n vis is zo groot dat ik daar meerdere gerechten mee kon maken. Een daarvan was deze heerlijke risotto.
Ik kwam op het idee omdat ik vaak gerookte zalm in mijn risotto doe en deze variatie was een goede keuze.
Ik kwam op het idee omdat ik vaak gerookte zalm in mijn risotto doe en deze variatie was een goede keuze.
Ingrediƫnten
- 400 gram risottorijst
- 1 courgette
- 8 (dikke) asperges
- 1 sjalot
- 150 ml droge witte wijn
- 200 gram gerookte (zalm)forel
- klont roomboter
- 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 600 ml bouillon (vis of groente)
- pezo
- olijfolie
- 1 courgette
- 8 (dikke) asperges
- 1 sjalot
- 150 ml droge witte wijn
- 200 gram gerookte (zalm)forel
- klont roomboter
- 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 600 ml bouillon (vis of groente)
- pezo
- olijfolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492645
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij