Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200°C
- Leg de champignons in een enkele laag op een bakplaat met bakpapier met antiaanbaklaag. Besprenkel met de olie en voeg de helft van de knoflook en tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Schud voorzichtig door elkaar
-Rooster de champignons 20-30 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn, roer na 10 minuten om ervoor te zorgen dat alles gelijkmatig gaart. Laat afkoelen en hak vervolgens grof.
-Verhit een pan op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en zodra deze stopt met schuimen, voeg je de ui toe en bak je deze 10 minuten tot ze goudbruin zijn en net aan de randen beginnen te klonteren. Voeg de rest van de knoflook en tijm toe en bak nog een minuutje.
-Strooi de bloem over het uienmengsel en bak 1 minuut al roerend met een houten lepel. Schenk de wijn erbij en schraap eventuele bruine stukjes van de bodem. Giet de bouillon erbij en voeg de meeste gehakte champignons toe, houd er een paar achter om te garneren.
- Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15-20 minuten sudderen tot het iets ingedikt en ingedikt is, af en toe roeren. Roer de room erdoor.
-Pureer met een staafmixer tot een gladde massa en breng op smaak. Laat even doorwarmen en schep in voorverwarmde kommen.
- Verdeel de bewaarde champignons en bieslook erover en voeg zwarte peper uit de molen toe en serveer
- Leg de champignons in een enkele laag op een bakplaat met bakpapier met antiaanbaklaag. Besprenkel met de olie en voeg de helft van de knoflook en tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Schud voorzichtig door elkaar
-Rooster de champignons 20-30 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn, roer na 10 minuten om ervoor te zorgen dat alles gelijkmatig gaart. Laat afkoelen en hak vervolgens grof.
-Verhit een pan op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en zodra deze stopt met schuimen, voeg je de ui toe en bak je deze 10 minuten tot ze goudbruin zijn en net aan de randen beginnen te klonteren. Voeg de rest van de knoflook en tijm toe en bak nog een minuutje.
-Strooi de bloem over het uienmengsel en bak 1 minuut al roerend met een houten lepel. Schenk de wijn erbij en schraap eventuele bruine stukjes van de bodem. Giet de bouillon erbij en voeg de meeste gehakte champignons toe, houd er een paar achter om te garneren.
- Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15-20 minuten sudderen tot het iets ingedikt en ingedikt is, af en toe roeren. Roer de room erdoor.
-Pureer met een staafmixer tot een gladde massa en breng op smaak. Laat even doorwarmen en schep in voorverwarmde kommen.
- Verdeel de bewaarde champignons en bieslook erover en voeg zwarte peper uit de molen toe en serveer
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het lijdt geen twijfel dat het eerst roosteren van de champignons deze soep een fantastische diepte van smaak geeft. Gebruik de paddenstoelen die je lekker vindt - gewone, kastanje of veldpaddenstoelen zullen allemaal goed werken in dit recept.
Ingrediënten
500g champignons
2 el olijfolie
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 tl verse tijmblaadjes
25 g boter
1 ui, fijngesnipperd
1 tl meel
120 ml droge witte wijn
900 ml kippen- of groentebouillon (van blokjes is prima)
100 ml room
1 el vers geknipte bieslook
Zeezout en versgemalen zwarte peper
2 el olijfolie
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 tl verse tijmblaadjes
25 g boter
1 ui, fijngesnipperd
1 tl meel
120 ml droge witte wijn
900 ml kippen- of groentebouillon (van blokjes is prima)
100 ml room
1 el vers geknipte bieslook
Zeezout en versgemalen zwarte peper
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Iers
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492644
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Irish food board
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch