Bereidingswijze
Om de marinade te maken:
-Combineer het kerriepoeder, het citroensap en de olijfolie in een kleine kom en meng goed. Borstel de marinade over de lamssteaks en laat 5-10 minuten staan zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
Om de groenten te koken:
-Verwarm de oven voor op gasstand 6, 200°C (400°F). Snijd de aardappelen in de lengte doormidden en leg ze in een braadslee. Besprenkel met een beetje olie en breng op smaak met zout en zwarte peper. Rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven.
-Gooi vervolgens de broccoli en rode uien in een beetje olie en kruiden. Voeg ze samen met de aardappelen toe aan de braadslee en rooster ze nog 8-10 minuten. Breng over naar een serveerschaal.
Om het lamsvlees te koken:
-Verhit intussen een grillpan of barbecue op hoog vuur. Kruid de steaks en leg ze in de pan of op de barbecue.
-Laat 3-4 minuten aan elke kant bakken of tot ze naar wens gaar zijn. Laat 2 minuten rusten.
Om de dressing te maken:
-Combineer de ingrediënten, proef en breng op smaak.
Serveersuggesties :
Sprenkel een beetje dressing over de groenten en serveer bij de steaks. Serveer de resterende dressing ernaast.
-Combineer het kerriepoeder, het citroensap en de olijfolie in een kleine kom en meng goed. Borstel de marinade over de lamssteaks en laat 5-10 minuten staan zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
Om de groenten te koken:
-Verwarm de oven voor op gasstand 6, 200°C (400°F). Snijd de aardappelen in de lengte doormidden en leg ze in een braadslee. Besprenkel met een beetje olie en breng op smaak met zout en zwarte peper. Rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven.
-Gooi vervolgens de broccoli en rode uien in een beetje olie en kruiden. Voeg ze samen met de aardappelen toe aan de braadslee en rooster ze nog 8-10 minuten. Breng over naar een serveerschaal.
Om het lamsvlees te koken:
-Verhit intussen een grillpan of barbecue op hoog vuur. Kruid de steaks en leg ze in de pan of op de barbecue.
-Laat 3-4 minuten aan elke kant bakken of tot ze naar wens gaar zijn. Laat 2 minuten rusten.
Om de dressing te maken:
-Combineer de ingrediënten, proef en breng op smaak.
Serveersuggesties :
Sprenkel een beetje dressing over de groenten en serveer bij de steaks. Serveer de resterende dressing ernaast.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk recept uit Ierland
Ingrediënten
4 lamsbout sneden
800 g krieltjes
200 g broccoli
2 uien, gepeld, in vieren gesneden en vervolgens in dunne partjes
olijfolie
Zout en versgemalen zwarte peper
Marinade :
2 el medium kerriepoeder
Sap van ½ citroen
1 el olijfolie
Dressing :
200 ml magere mayonaise
1 tl kerriepoeder
Sap van ½ citroen
Handvol muntblaadjes, fijngehakt
800 g krieltjes
200 g broccoli
2 uien, gepeld, in vieren gesneden en vervolgens in dunne partjes
olijfolie
Zout en versgemalen zwarte peper
Marinade :
2 el medium kerriepoeder
Sap van ½ citroen
1 el olijfolie
Dressing :
200 ml magere mayonaise
1 tl kerriepoeder
Sap van ½ citroen
Handvol muntblaadjes, fijngehakt
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Iers
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492642
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Irish food board
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht