Bereidingswijze
-Doe de rijstnoedels in een kom en zet ze onder met kokend water. Laat ze +- 10 minuten (of tot ze gaar zijn) weken in het water. Giet ze daarna af en spoel ze onder koud, stromend water. Laat volledig uitlekken en meng een lepeltje sesamolie onder de noedels zodat ze niet gaan plakken.
-Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de zalm in blokjes en meng alle ingrediënten voor de marinade. Leg de blokjes zalm in een ovenschaaltje en lepel er twee eetlepels van de marinade over. Meng goed en rooster de zalm vervolgens voor 10 minuten (of tot helemaal gaar) in de oven.
-Snijd met een dunschiller de wortel en de komkommer in dunne linten. Meng ze onder de noedels en voeg er nog de munt, de koriander en de cashewnoten aan toe.
Serveren:
Verdeel de noedels over twee bordjes en schik er de stukjes zalm bovenop. Werk af met de resterende marinade en sesamzaadjes.
-Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de zalm in blokjes en meng alle ingrediënten voor de marinade. Leg de blokjes zalm in een ovenschaaltje en lepel er twee eetlepels van de marinade over. Meng goed en rooster de zalm vervolgens voor 10 minuten (of tot helemaal gaar) in de oven.
-Snijd met een dunschiller de wortel en de komkommer in dunne linten. Meng ze onder de noedels en voeg er nog de munt, de koriander en de cashewnoten aan toe.
Serveren:
Verdeel de noedels over twee bordjes en schik er de stukjes zalm bovenop. Werk af met de resterende marinade en sesamzaadjes.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijke en lekkere zalmsalade met een Oosters tintje
Ingrediënten
Voor de salade:
100 gr rijstnoedels
2 kleine zalmfilets
1 grote wortel
0,5 komkommer
1 handje muntblaadjes
1 handje korianderblaadjes
2 el geroosterde cashewnoten
1 kl sesamzaadjes
Voor de marinade:
2 cm gember, geraspt
1 limoen, het sap
1 rode chilipeper, fijngehakt
1 el vissaus
1 kl bruine suiker
100 gr rijstnoedels
2 kleine zalmfilets
1 grote wortel
0,5 komkommer
1 handje muntblaadjes
1 handje korianderblaadjes
2 el geroosterde cashewnoten
1 kl sesamzaadjes
Voor de marinade:
2 cm gember, geraspt
1 limoen, het sap
1 rode chilipeper, fijngehakt
1 el vissaus
1 kl bruine suiker
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492629
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam - chef = Stephanie Bex
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht