Bereidingswijze
De Ragu bereiden :
-Gebruik een pan om de in blokjes gesneden ui, wortel, bleekselderij en een beetje zout goudbruin te bakken.
-Roer de gehakte knoflook en rode peper erdoor en bak ongeveer 1 minuut. Voeg het gemalen gehakt toe en bak ongeveer 5 minuten, tot het niet meer roze is.
-Als je wijn gebruikt, voeg die dan toe en kook tot het verdampt is. Voeg de tomaten en de 2 bouillon toe
-Voeg de laurierblaadjes, zout en peper naar smaak toe. Breng aan de kook, verlaag dan de temperatuur en laat, gedeeltelijk afgedekt, ongeveer 1 uur sudderen.
-Roer de bevroren (of verse) erwten erdoor en kook nog eens 15 minuten.
Bereiding van de witte saus :
-Smelt de boter op middelhoog vuur.
-Klop de bloem erdoor tot het een dikke pasta wordt.
-Voeg langzaam de melk toe en roer onder voortdurend roeren.
-Breng al roerend aan de kook. Als je zeker weet dat je mengsel is ingedikt, haal je het van het vuur en voeg je naar smaak nootmuskaat en zout toe.
-Kook 3 eieren hard, laat afkoelen, hak ze fijn en doe ze in een kom.
-Rasp of snijd de Mozzarella-kaas.
-Rasp de Parmigiano kaas.
-Verwarm de oven voor op 180°C en vet je bakvorm in met saus.
-Schik de lasagnebladen zodat de saus volledig bedekt is.
-Bedek de laag lasagnevellen met de ragout. (Ongeveer 2 soeplepels vol).
-Gebruik een lepel om wat van de witte saus over de ragu te doen, bestrooi met Mozzarella, leg de hardgekookte eieren en Parmigiano kaas.
-Herhaal met 3 of meer lagen. Voeg geen eieren toe aan de bovenste laag. (ze worden droog)
-Dek de lasagne af met folie en bak in ongeveer 45 minuten gaar. Eenmaal klaar, onthul en rooster tot de kaas borrelt en lichtbruin is.
-Siciliaanse lasagne kun je het beste gloeiend heet serveren.
-Gebruik een pan om de in blokjes gesneden ui, wortel, bleekselderij en een beetje zout goudbruin te bakken.
-Roer de gehakte knoflook en rode peper erdoor en bak ongeveer 1 minuut. Voeg het gemalen gehakt toe en bak ongeveer 5 minuten, tot het niet meer roze is.
-Als je wijn gebruikt, voeg die dan toe en kook tot het verdampt is. Voeg de tomaten en de 2 bouillon toe
-Voeg de laurierblaadjes, zout en peper naar smaak toe. Breng aan de kook, verlaag dan de temperatuur en laat, gedeeltelijk afgedekt, ongeveer 1 uur sudderen.
-Roer de bevroren (of verse) erwten erdoor en kook nog eens 15 minuten.
Bereiding van de witte saus :
-Smelt de boter op middelhoog vuur.
-Klop de bloem erdoor tot het een dikke pasta wordt.
-Voeg langzaam de melk toe en roer onder voortdurend roeren.
-Breng al roerend aan de kook. Als je zeker weet dat je mengsel is ingedikt, haal je het van het vuur en voeg je naar smaak nootmuskaat en zout toe.
-Kook 3 eieren hard, laat afkoelen, hak ze fijn en doe ze in een kom.
-Rasp of snijd de Mozzarella-kaas.
-Rasp de Parmigiano kaas.
-Verwarm de oven voor op 180°C en vet je bakvorm in met saus.
-Schik de lasagnebladen zodat de saus volledig bedekt is.
-Bedek de laag lasagnevellen met de ragout. (Ongeveer 2 soeplepels vol).
-Gebruik een lepel om wat van de witte saus over de ragu te doen, bestrooi met Mozzarella, leg de hardgekookte eieren en Parmigiano kaas.
-Herhaal met 3 of meer lagen. Voeg geen eieren toe aan de bovenste laag. (ze worden droog)
-Dek de lasagne af met folie en bak in ongeveer 45 minuten gaar. Eenmaal klaar, onthul en rooster tot de kaas borrelt en lichtbruin is.
-Siciliaanse lasagne kun je het beste gloeiend heet serveren.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wat Siciliaanse lasagne zo anders maakt, zijn erwten en hard gekookte eieren . Gewone lasagnebladen, gecombineerd met traditionele of aangepaste sauzen gemengd met verse of diepvrieserwten, geven Siciliaanse lasagne zowel een lift als een gezonde boost. Erwten voegen ook een zoetheid toe aan het gerecht die niet aanwezig is in de meeste andere lasagnegerechten.
Ingrediënten
Voor de Vlezige Ragu
1 ui gesnipperd
1 wortel in blokjes
1 stengel bleekselderij in blokjes
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 snufje rode pepervlokken optioneel
450 g rundergehakt
6 cl rode wijn optioneel
2 laurierblaadjes
750 g tomaten ( blik)
50 cl kippenbouillon
Zout en peper naar smaak
300 g erwten bevroren (ik gebruik ook graag vers indien mogelijk)
Voor de romige witte saus :
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
24 cl volle melk
1 snufje nootmuskaat
Zout naar smaak
Verder :
Ongeveer 8 lasagnevellen ( niet gekookt)
2 grote eieren hardgekookt
500 g Mozzarella in blokjes
4 el Parmigiano kaas geraspt
1 ui gesnipperd
1 wortel in blokjes
1 stengel bleekselderij in blokjes
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 snufje rode pepervlokken optioneel
450 g rundergehakt
6 cl rode wijn optioneel
2 laurierblaadjes
750 g tomaten ( blik)
50 cl kippenbouillon
Zout en peper naar smaak
300 g erwten bevroren (ik gebruik ook graag vers indien mogelijk)
Voor de romige witte saus :
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
24 cl volle melk
1 snufje nootmuskaat
Zout naar smaak
Verder :
Ongeveer 8 lasagnevellen ( niet gekookt)
2 grote eieren hardgekookt
500 g Mozzarella in blokjes
4 el Parmigiano kaas geraspt
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1492619
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - cook gem-
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht