Bereidingswijze
Techina:
1. klop de rauwe techin, de gepofte knoflook en de citroensap met de staafmixer in een ruime kom tot een stugge brij.
2. voeg geleidelijk kleine scheutjes water toe, zodat de saus de dikte krijg van slasaus. Breng p smaak met een snuf zout.
Tatbiela:
1. verwijder de steeltjes en snijd de chilipepers in de lengte in tweeën. schraap de zaden en zaadlijsten met een theelepel eruit. Snijd chili's over de lengte in dunne reepjes en vervolgens overdwars in piepkleine blokjes.
2. hak de ingelegde chilipepers fijn .
3. meng de ingelegde pepers, pepers en knoflook met de citroensap. voeg wat vocht uit de pot ingelegde pepers toe. Breng op smaak et zou.
Huidige recept
1. Rooster de aubergines op het gasfornuis of anders onder de gril in de oven.
2. Laat de aubergines enigszins afkoelen en peuter de zwartgeblakerde schil eraf, laat het kroontje zitten.
3 Bestrooi de aubergine met grof zout en zet minstens 15 minuten weg.
4. Verwarm voor het serveren op 100 graden. Giet het uitlekvocht af en zet de aubergines ongeveer 5 minuten in de oven
5. spreid op elk bord 3 eetlepels tachina uit. Leg de aubergines erin. knijp boven elke aubergine een halve tomaat ui. Garneer met een royale hoeveelheid tatbiela.
1. klop de rauwe techin, de gepofte knoflook en de citroensap met de staafmixer in een ruime kom tot een stugge brij.
2. voeg geleidelijk kleine scheutjes water toe, zodat de saus de dikte krijg van slasaus. Breng p smaak met een snuf zout.
Tatbiela:
1. verwijder de steeltjes en snijd de chilipepers in de lengte in tweeën. schraap de zaden en zaadlijsten met een theelepel eruit. Snijd chili's over de lengte in dunne reepjes en vervolgens overdwars in piepkleine blokjes.
2. hak de ingelegde chilipepers fijn .
3. meng de ingelegde pepers, pepers en knoflook met de citroensap. voeg wat vocht uit de pot ingelegde pepers toe. Breng op smaak et zou.
Huidige recept
1. Rooster de aubergines op het gasfornuis of anders onder de gril in de oven.
2. Laat de aubergines enigszins afkoelen en peuter de zwartgeblakerde schil eraf, laat het kroontje zitten.
3 Bestrooi de aubergine met grof zout en zet minstens 15 minuten weg.
4. Verwarm voor het serveren op 100 graden. Giet het uitlekvocht af en zet de aubergines ongeveer 5 minuten in de oven
5. spreid op elk bord 3 eetlepels tachina uit. Leg de aubergines erin. knijp boven elke aubergine een halve tomaat ui. Garneer met een royale hoeveelheid tatbiela.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept komt uit TLV Vegan. Door dit recept ben ik echt van aubergine gaan houden!
Ingrediënten
4 grote aubergines
2 trostomaten
olijfolie
Techina:
100 gr tachin
1-2 el citroensap
1 gepofte knoflookbol of 2 gepofte knoflooktenen
Tatebiela:
4 groene chilipepers
2 ingelegde groene chilipepers
1 teen knoflook geraspt of geperst
sab van 1/2e citroen
2 trostomaten
olijfolie
Techina:
100 gr tachin
1-2 el citroensap
1 gepofte knoflookbol of 2 gepofte knoflooktenen
Tatebiela:
4 groene chilipepers
2 ingelegde groene chilipepers
1 teen knoflook geraspt of geperst
sab van 1/2e citroen
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Arabisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492606
Homepage ID
2463442
Teller
0
Bron
Boek TLV Vegan
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Sojavrij