Bereidingswijze
1 Snij de gegrilde paprika's in stukken. Pel en pers de knoflook. Doe de paprika's samen met de knoflook, het citroensap, 2/3 van de koriander en de walnoten in de blender en mix glad. Kruid met de specerijen, peper en zout.
2 Snij de pitabroodjes in driehoekjes, bestrijk ze met wat olijfolie en gril ze goudbruin in een hete grillpan.
3 Schep de dip in een kommetje en werk af met de rest van de koriander en nog wat peper. Serveer met de gegrilde pitabroodjes.
2 Snij de pitabroodjes in driehoekjes, bestrijk ze met wat olijfolie en gril ze goudbruin in een hete grillpan.
3 Schep de dip in een kommetje en werk af met de rest van de koriander en nog wat peper. Serveer met de gegrilde pitabroodjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxGegrilde paprika's zijn een echte smaakmaker in dips én pastasauzen. Een must in je voorraadkast. Je koopt ze in bokaal, maar kunt ze ook makkelijk zelf maken.
Ingrediënten
250 g gegrilde paprika (bokaal)
1 knoflook teentje
1/2 citroen
1 koriander handje
100 g walnoten
1 komijnpoeder snuifje
1 cayennepeper snuifje
4 pitabroodjes
olijfolie
peper en zout
1 knoflook teentje
1/2 citroen
1 koriander handje
100 g walnoten
1 komijnpoeder snuifje
1 cayennepeper snuifje
4 pitabroodjes
olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1492596
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle lekker
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch