Bereidingswijze
1 Pel en snipper de sjalot. Meng de sjalot, de peterselie, 1 ei, het knoflookpoeder, het paprikapoeder en 3 eetlepels paneermeel onder het gehakt. Kruid met peper en zout.
2 Rol met vochtige handen hapklare balletjes van het gehakt. Doe de bloem en de rest van het paneermeel in twee aparte kommetjes. Klop de overige 2 eieren los in een derde kommetje. Wentel de balletjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het paneermeel.
3 Verwarm de friteuse tot 180°C en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin in een friteuse.
2 Rol met vochtige handen hapklare balletjes van het gehakt. Doe de bloem en de rest van het paneermeel in twee aparte kommetjes. Klop de overige 2 eieren los in een derde kommetje. Wentel de balletjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het paneermeel.
3 Verwarm de friteuse tot 180°C en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin in een friteuse.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxPerfect voor je aperoplank! Serveer deze aperoballetjes met een lekkere kerriemayonaise.
Ingrediënten
200 g kipgehakt
1 sjalot
2 el bladpeterselie (gesnipperd)
3 eieren
60 g paneermeel
50 g bloem
1 tl paprikapoeder
1/4 tl knoflookpoeder
peper en zout
1 sjalot
2 el bladpeterselie (gesnipperd)
3 eieren
60 g paneermeel
50 g bloem
1 tl paprikapoeder
1/4 tl knoflookpoeder
peper en zout
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1492595
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle lekker
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht