Louisiana Kip Pasta

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 06/06/2022 - 10:20
Bereidingswijze
-Droog de kip eerst met keukenpapier en maak vervolgens twee kommen klaar. Een daarvan is voor het ei, zout, peper, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden. Klop dit eiermengsel een beetje los.
-De tweede kom is voor de parmezaan, paneermeel en bloem.
-Haal elk stuk kipfilet door het ei/kruidenmengsel. Daarna in parmezaanmengsel doen en aandrukken. Draai om zodat de andere kant van de kip bedekt is met Parmezaanse kaas en druk nogmaals aan. Herhaal met de resterende stukjes kip
OM DE KIP TE Bakken:
-Verhit 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel boter op middelhoog vuur in de koekenpan.
-Bak de kip op middelhoog vuur gedurende 3-4 minuten aan één kant. VERPLAATS de kip NIET, anders glijdt de kaas van het oppervlak voordat hij hecht! Druk licht aan met een spatel.
-DRAAI de kip om als de eerste kant goudbruin is en bak de andere kant 3 tot 4 minuten. Schep uit de pan op een groot bord.
-Smelt 2e eetlepel olijfolie en 1 eetlepel boter. Voeg in plakjes gesneden champignons toe aan de hete pan en bak in totaal 3 minuten – 1,5 minuut aan elke kant.
-Voeg gehakte paprika en groene uien en een scheutje olijfolie toe. Bak 4 minuten op middelhoog tot ze zacht zijn. Voeg knoflookteentjes toe en bak nog 1 minuut tot de knoflook geurig is.
SAUS MAKEN: Voeg kippenbouillon, slagroom, Cajun-kruiden en zout naar smaak toe.
PASTA KOKEN: Breng intussen een grote pan water aan de kook, voeg de pasta toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de pasta af, maar spoel niet af. Voor authentieke "al dente" pasta, kook je pasta onafgedekt, af en toe roeren gedurende 12 minuten. Kook voor malsere pasta nog 1 minuut.
-Voeg de pasta toe aan de pan en roer tot deze volledig is bedekt met saus. Voeg nu Parmezaanse kaas toe aan de saus. Proef en breng eventueel op smaak met meer zout.
-Snijd de kip in dunne reepjes en serveer op de pasta in afzonderlijke borden. Bestrooi met extra geraspte Parmezaanse kaas en gehakte pijpajuin, indien gewenst.
Afbeelding
Louisiana Kip Pasta
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke kip met Parmezaanse kaas wordt geserveerd met vlinderdaspasta en een pittige New Orleans-saus. Heel makkelijk, één koekenpan die snel op tafel komt en vol van smaak is!
Ingrediënten
1 ei
zout en peper
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel Italiaanse kruiden
150 g Parmezaanse kaas
½ kopje broodkruimels
50 g bloem
2 eetlepels olijfolie (verdeeld)
2 eetlepels boter (verdeeld)
1/2 kg kipfilets dun (4 tot 5 stuks)
200 g champignons gesneden
½ grote gele paprika fijngesneden
½ grote rode paprika fijngesneden
2 pijpajuinen gesnipperd
3 teentjes knoflook gesneden
Saus:
25 cl kippenbouillon
25 cl zware room
2 eetlepels Cajun Kruiden
1 theelepel Zout
280 g vlinderdas pasta
100 g Parmezaanse kaas geraspt
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492584
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - olya-
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester