Bereidingswijze
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kippendijen om en om bruin. Haal ze uit de pan en fruit de ui, sjalot en de knoflook enkele minuten in het overgebleven vet. Voeg vervolgens het kaneelstokje en het laurierblad en alle kruiden ( uitgezonderd de peterselie) toe en blus dit geheel met de rode port. Voeg de kip weer toe en laat zachtjes met het deksel op de pan 20 minuten pruttelen. Roer af en toe. Vis laurier en het kaneelstokje eruit.
Voeg na 20 minuten pruttelen de ontvelde stukjes tomaten toe en laat nogmaals 10 minuten stoven. Haal de kip eruit en snij in kleine stukjes. Voeg toe roer en garneer de schotel met de peterselie.
Voeg na 20 minuten pruttelen de ontvelde stukjes tomaten toe en laat nogmaals 10 minuten stoven. Haal de kip eruit en snij in kleine stukjes. Voeg toe roer en garneer de schotel met de peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Niet alleen een slank maar ook een heerlijk gerecht voor alledag of op de camping. Alles uit één pan. Deze Griekse stifado met kippendijen is erg gemakkelijk te maken en héél erg lekker. Je waant je in Griekse sferen terwijl je gewoon in Nederland bent.
Ingrediënten
200 gr kippendijfilet (zonder vel)
1 ui in hlve of kwart ringen
1 teen knoflook gesnipperd
3 sjalotjes gepeld en ghalveerd
1 kaneelstokje
1 laurierblad
1/4 tl piment
1/4 tl komijnpoeder
1 tl oregano
1/4 tl zwarte peper
100 ml (Griekse) zoete rode wijn of rode port
4 trostomaten ontveld en in blokjes gesneden
10 gr peterselie grof gesnipperd
1 ui in hlve of kwart ringen
1 teen knoflook gesnipperd
3 sjalotjes gepeld en ghalveerd
1 kaneelstokje
1 laurierblad
1/4 tl piment
1/4 tl komijnpoeder
1 tl oregano
1/4 tl zwarte peper
100 ml (Griekse) zoete rode wijn of rode port
4 trostomaten ontveld en in blokjes gesneden
10 gr peterselie grof gesnipperd
Hulpmiddelen & keukengerei
pan snijplank en mes
Leuke tips
Lekker met rijst of volkoren stokbrood.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492583
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Project Gezond eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht