Bereidingswijze
1 Stoof de ui in een beetje olijfolie. Voeg de stukjes paprika toe en laat enkele minuten meestoven. Voeg 2 liter water toe en de prei. Spoel de linzen en voeg ze toe, samen met de bouillon. Zet het deksel op de pan en laat 15 tot 20 minuten koken.
2 Voeg de laatste minuten de tomaten toe. Voeg extra water toe indien nodig.
3 Mix de soep en kruid met chilivlokken, peper, zout en garam masala.
4 Serveer met een scheutje kokosroom en basilicum.
2 Voeg de laatste minuten de tomaten toe. Voeg extra water toe indien nodig.
3 Mix de soep en kruid met chilivlokken, peper, zout en garam masala.
4 Serveer met een scheutje kokosroom en basilicum.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxEen heerlijk vegan soepje met slechts 317,3 kcal per persoon!
Ingrediënten
150 g linzen
1 rode paprika (in stukjes)
2 stengels prei (in stukjes)
2 uien (grote, in stukjes)
wat verse basilicum
1 tomaat (blik)400 g
1 L groentebouillon
kokosroomscheut
chilivlokken
1/2 tl garam masala
olijfoliescheut
Herbamare
zwarte peper (versgemalen)
1 rode paprika (in stukjes)
2 stengels prei (in stukjes)
2 uien (grote, in stukjes)
wat verse basilicum
1 tomaat (blik)400 g
1 L groentebouillon
kokosroomscheut
chilivlokken
1/2 tl garam masala
olijfoliescheut
Herbamare
zwarte peper (versgemalen)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492577
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Ellen Charlotte Marie
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch