Italiaanse Hasselback Aardappelen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 05/31/2022 - 19:26
Bereidingswijze
Boen de aardappelen onder stromend water goed schoon en dep ze droog. Leg een aardappel tussen 2 messen in , of op een grote lepel en snij ze zoals op de foto te zien is in dunne plakjes. Door de messen snij je de aardappel niet door.

Meng alles voor de kruidenolie door elkaar. Kwast er een ovenschaal dun mee in. Kwast vervolgens de binnenkant van de schijfjes met de kruidenolie in en tevens ook de bovenkant . Leg de aardappelen in de ovenschaal en zet de schaal voor 60 minuten in het midden van een oven van 200 graden.

Prik na 30 minuten even in een schijfje om de gaarheid te testen. Ik had nog wat olie over en heb dit nog verdeeld. Een volgende keer neem ik kleinere aardappeltjes.

Afbeelding
Italiaanse Hasselback Aardappelen
Italiaanse Hasselback Aardappelen
Italiaanse Hasselback Aardappelen
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eens wat anders dan gebakken aardappeltjes en het staat wel zo feestelijk. Het lijkt veel werk, maar dat valt reuze mee. Als de aardappeltjes in de oven staan , heb je er geen omkijken meer naar. Lekker met een stukje vlees of vis en groente naar keuze.
Ingrediƫnten

3 ( of zoveel als nodig) vastkokende aardappelen( ik had flinke grote)
50 gram gesmolten roomboter
1 el Italiaanse kruiden
2 el olijfolie
2 teen knoflook uit de pers
2 tl milde paprikapoeder
peper en zout uit de molen naar smaak.

Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank mes kom ovenschaal ( 2 extra messen of een grote lepel)
Leuke tips
Lekker met asperges en een kogelbiefstukje.
Oventijd is afhankelijk van de dikte van de aardappel.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492565
Homepage ID
2796273
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
Keukensloofje47