Bereidingswijze
VOOR DE ZALMVLOKKEN
Breng 1 liter water met de visbouillon en de in plakken gesneden citroen aan de kook. Haal de pan van het vuur en leg er de zalm in. Deksel op de pan en laat de vis 15 minuten in de hete bouillon garen.
Smelt de helft van de roomboter in een brede pan met dikke bodem . Schep er de venkel en de sjalot door en laat 10 minuten zachtjes onder geregeld roeren bakken.
Schep er vervolgens de rijst door en bak deze mee, totdat de korrels glanzen en glazig zien. Schenk er de witte
wijn bij en laat de rijst al zachtjes kokend de wijn opnemen. Neem na 15 minuten de zalm uit de bouillon en houd de zalm sappig en warm in aluminiumfolie.
Voeg dan een soeplepel van de visbouillon aan de risotto toe en laat de rijst de bouillon zacht kokend opnemen. Roer constant en werk vervolgens de bouillon op totdat de rijst in 15-18 minuten beetgaar is.
Verdeel de zalm in vlokken . Haal de risotto van het vuur en roer er de rest van de boter *** in vlokjes doorheen. Breng op smaak met peper en een snufje zout en werk de zalmvlokken er voorzichtig doorheen.
Leg het deksel op de pan en laat de risotto 5 minuten rusten.
Verdeel de inhoud van de pan over 4 ( liefst voorverwarmde borden) en garneer met het grof gesnipperde venkelgroen.
Breng 1 liter water met de visbouillon en de in plakken gesneden citroen aan de kook. Haal de pan van het vuur en leg er de zalm in. Deksel op de pan en laat de vis 15 minuten in de hete bouillon garen.
Smelt de helft van de roomboter in een brede pan met dikke bodem . Schep er de venkel en de sjalot door en laat 10 minuten zachtjes onder geregeld roeren bakken.
Schep er vervolgens de rijst door en bak deze mee, totdat de korrels glanzen en glazig zien. Schenk er de witte
wijn bij en laat de rijst al zachtjes kokend de wijn opnemen. Neem na 15 minuten de zalm uit de bouillon en houd de zalm sappig en warm in aluminiumfolie.
Voeg dan een soeplepel van de visbouillon aan de risotto toe en laat de rijst de bouillon zacht kokend opnemen. Roer constant en werk vervolgens de bouillon op totdat de rijst in 15-18 minuten beetgaar is.
Verdeel de zalm in vlokken . Haal de risotto van het vuur en roer er de rest van de boter *** in vlokjes doorheen. Breng op smaak met peper en een snufje zout en werk de zalmvlokken er voorzichtig doorheen.
Leg het deksel op de pan en laat de risotto 5 minuten rusten.
Verdeel de inhoud van de pan over 4 ( liefst voorverwarmde borden) en garneer met het grof gesnipperde venkelgroen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wekelijks verschijnt er een recept van Janneke Philippi in onze krant. Ik ben verzot op haar gerechten, zonder veel poespas en of buitensporige ingrediënten tovert zij de heerijkste gerechten op tafel. Dat bewijst ook weer dit gerecht met verse zalm, die gegaard wordt in visbouillon waar verse citroenplakjes aan zijn toegevoegd en in de risotto gaat wat venkel, witte wijn en sjalot gegaard met de citroen visbouillon. We hebben ervan gesmuld.
Ingrediënten
1 citroen in dunne plakken
1 liter visbouillon van tabletten
600 gram zalmfilet zonder huid
75 gram roomboter ( Zie ***)
400 gram venkel in dunne snippers
venkelgroen in grove stukjes
2 sjalotten gesnipperd
300 gram risotto rijst
150 ml droge witte wijn
1 liter visbouillon van tabletten
600 gram zalmfilet zonder huid
75 gram roomboter ( Zie ***)
400 gram venkel in dunne snippers
venkelgroen in grove stukjes
2 sjalotten gesnipperd
300 gram risotto rijst
150 ml droge witte wijn
Hulpmiddelen & keukengerei
pan met dikke bodem, schaaf , pan voor de zalm, snijplank en mes
Leuke tips
Voor een extra romige risotto...... ***
In plaats van roomboter door de risotto kun je er ook voor kiezen om 125 gram crème fraîche door de risotto te roeren, terwijl de pan van het vuur af is.
Heeft de venkel géén of erg weinig groen , neem dan wat dille in de plaats.
In plaats van roomboter door de risotto kun je er ook voor kiezen om 125 gram crème fraîche door de risotto te roeren, terwijl de pan van het vuur af is.
Heeft de venkel géén of erg weinig groen , neem dan wat dille in de plaats.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492557
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Uit de krant. Eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht