Bereidingswijze
- maak het schaap schoon, hak de groenten fijn, plet of maak een pasta met gemberknoflook.
- Assembleer het masalapoeder en maak de kokosnoot khus khus pasta.
-Verhit olie in een snelkookpan en breng op smaak met laurier, kaneel, kruidnagel, steranijs, venkelzaad & kerrieblaadjes
-Voeg gember-knoflookpasta toe en bak een paar seconden.
-Voeg nu de grof gesneden chinna vengayam / sambar uien toe en bak een beetje.
-Gevolgd door de gehakte tomaten en kook tot ze zacht zijn.
-Voeg nu de stukjes schaap toe met kurkumapoeder en een snufje zout.
-Deze stap is erg belangrijk volgens het recept van Solai tantes... het wordt "Thirakkirathu" genoemd, wat betekent dat het vlees goed in de olie wordt gebakken totdat het water eruit sijpelt. Bak het vlees dus goed totdat ze een beetje bruin worden.
-Voeg nu de kuzhambu thool en het resterende zout toe.
-Giet in water, ongeveer 2 kopjes of om het vlees onder te dompelen.
-Bedek het deksel en kook tot 4 fluitjes.
-Zodra de stoom vrijkomt, opent u langzaam het deksel
-Begin het nu op laag vuur te sudderen en voeg het tamarinde-extract toe.
-Maal kokos, venkelzaad en khus khus met weinig water tot een fijne pasta. Zodra de jus een beetje dikker wordt, voeg je de kokosnoot, venkel khus khus pasta toe.
-Laat een paar minuten sudderen tot de olie zich afscheidt... garneer met kerrie en korianderblaadjes. Uitzetten!
serveer met dampende rijst of biryani!
- Assembleer het masalapoeder en maak de kokosnoot khus khus pasta.
-Verhit olie in een snelkookpan en breng op smaak met laurier, kaneel, kruidnagel, steranijs, venkelzaad & kerrieblaadjes
-Voeg gember-knoflookpasta toe en bak een paar seconden.
-Voeg nu de grof gesneden chinna vengayam / sambar uien toe en bak een beetje.
-Gevolgd door de gehakte tomaten en kook tot ze zacht zijn.
-Voeg nu de stukjes schaap toe met kurkumapoeder en een snufje zout.
-Deze stap is erg belangrijk volgens het recept van Solai tantes... het wordt "Thirakkirathu" genoemd, wat betekent dat het vlees goed in de olie wordt gebakken totdat het water eruit sijpelt. Bak het vlees dus goed totdat ze een beetje bruin worden.
-Voeg nu de kuzhambu thool en het resterende zout toe.
-Giet in water, ongeveer 2 kopjes of om het vlees onder te dompelen.
-Bedek het deksel en kook tot 4 fluitjes.
-Zodra de stoom vrijkomt, opent u langzaam het deksel
-Begin het nu op laag vuur te sudderen en voeg het tamarinde-extract toe.
-Maal kokos, venkelzaad en khus khus met weinig water tot een fijne pasta. Zodra de jus een beetje dikker wordt, voeg je de kokosnoot, venkel khus khus pasta toe.
-Laat een paar minuten sudderen tot de olie zich afscheidt... garneer met kerrie en korianderblaadjes. Uitzetten!
serveer met dampende rijst of biryani!
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Chettinad Mutton kuzhambu, een pittig smakende schapenvleesjus gekookt met authentieke Chettinad-kruiden en met een vleugje pittige tamarinde en een vleugje kokosnoot!
Schapenvlees Kuzhambu is het hoogtepunt op zondag
Schapenvlees Kuzhambu is het hoogtepunt op zondag
Ingrediënten
1/2 kg Schapenvlees
200 g sjalotten
100 g tomaten
1 el Gember Knoflookpasta
1/2 tl Kurkumapoeder
2 eetlepels Kuzhambu Milagai Thool
1,75 tl Zout
2 laurierbladen
1 steranijs
3 Kardemom
6 Kruidnagels
3 kleine kaneelstokjes
1/2 tl venkelzaad
6 Curry bladeren
2 el Tamarinde-extract
3 el olie
48 cl water
50 g verse kokosnoot
1 tl venkelzaad
1 tl maanzaad
50cl water
om te garneren :
30 g korianderblaadjes
5 Curryblaadjes
200 g sjalotten
100 g tomaten
1 el Gember Knoflookpasta
1/2 tl Kurkumapoeder
2 eetlepels Kuzhambu Milagai Thool
1,75 tl Zout
2 laurierbladen
1 steranijs
3 Kardemom
6 Kruidnagels
3 kleine kaneelstokjes
1/2 tl venkelzaad
6 Curry bladeren
2 el Tamarinde-extract
3 el olie
48 cl water
50 g verse kokosnoot
1 tl venkelzaad
1 tl maanzaad
50cl water
om te garneren :
30 g korianderblaadjes
5 Curryblaadjes
Video URL
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1492552
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spiceindiaonline
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht