Lasagna van de bbq met tomaten/paprika saus. Alles van de Bastard!

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 05/26/2022 - 15:47
Bereidingswijze
Bereiden van de saus
Snij de punt paprika's roze uien trostomaten cherry tomaten en de knoflook in grove stukken en doe deze in een braadslee of ovenschaal. Besprenkel met 2 eetl. Olijfolie en italiaanse kruiden wat zout en zwarte peper. Plaats dit in zijn geheel op de BBQ op indirect 180/200 C laat het geheel mooi gaar pruttelen zonder vocht in niet nodig er zit voldoende in de tomaten. Zodra het geheel mooi gaar is gaan we het fijn draaien met de staafmixer en we voegen de bouillon blokjes toe, zodra die opgelost zijn proeven we hoe de smaak is je kan er altijd nog wat aan toevoegen.
Vervolgens zeven we de saus en je zal zien dat de dikte ook gelijk goed is !

Gehakt bereiden:
Meng alle kruiden en zout en peper goed door het gehakt en plaats skillet of andere pan op de BBQ op direct vuur 200 C en bak het gehakt uit in de pan als dat klaar is kunnen we het gaan mengen met de saus en je vulling staat gereed.

Gegrilde groenten
Snij deze beide in plakken van ongeveer 0,5 cm en leg ze uit elkaar op een plank en besprenkel ze met zout zodat het vocht er wat uit kan trekken laat dit ongeveer 30 min liggen. Dan mengen we alles in een bak en grillen we dit op direct vuur op gietijzeren rooster 180C aan beide kanten. Deze kunnen kan dan later als laagjes ertussen om de lasagna op te bouwen.

Bechamelsaus
Laat de boter uit bruisen en voeg de bloem toe en maak dit op een zacht vuur gaar tot de bloem beetje wit uitslaat haal dan van het vuur en voeg in stappen de melk toe en roer goed glad met een garde en blijf melk toevoegen tot de juiste dikte en maak op smaak met zout en peper.

Lasagna opbouwen
pak een gietijzeren bbq schaal of ovenschaal en bedek de bodem met de gehaktsaus. Dan een laag lasagnavellen en weer een schep saus dan laag gegrilde aubergine saus lasagna vellen en zo totdat de schaal gevuld is en de saus op zal zijn. Dan mogen we de bovenste laag bedekken met de bechamelsaus en vervolgens bestrooien met de geraspte kaas. Plaats de schaal op indirect 200-220 in de BBQvoor ongeveer 45 min. Wij zeggen eet smakelijk!!!!
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Alles van de BBQ! Ik heb het van een website van een slager maar ik kan het niet meer vinden.
Ingrediƫnten
Saus
3 x rode punt paprika
2 x gele punt paprika
4 x roze uien
250 gr trostomaten
250 gr cherry tomaten
4 teen knoflook
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels Italiaanse kruiden
Zout en zwarte peper
1 x kipbouillon blokje
1 x pak lasagne vellen bij voorkeur vers
250 gr geraspte kaas jb

Gehakt kruiden:
1 kg gehakt half om half
5 tl . Uienpoeder
10 tl . Paprikapoeder
1 tl knoflook poeder
2 tl oregano gedroogd
2 tl venkel poeder
zout
Zwarte peper naar smaak

Gegrilde groenten
1 x aubergine
1 x courgette
Zout
Scheut olijfolie

Bechamelsaus
50 gr roomboter
40 gr bloem
250 ml volle melk
Zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Indirecte BBQ
Ovenschotel
Evt. Skillet
Leuke tips
Maxi Mozzarella als laaste eroverheen
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492544
Homepage ID
2128219
Teller
0
Bron
Ik weet niet meer waar vandaan..
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
PeterSanders