Bereidingswijze
-Stoof de courgettes in olijfolie met de knoflook, sjalot, oregano en een snufje peper en zout in een kookpot gedurende 20 minuten. Voeg het water toe en breng aan de kook.
-Laat het geheel gedurende 5 minuten koken.
-Voeg de gestoofde courgettes samen met de spinazie, rucola, basilicum, groentebouillon en een goede scheut olijfolie en snufje zout in een blender en mix fijn.
-Serveer koud als gazpacho met slierten stracciatella en werk af met topjes verveine, spinazieblaadjes, gepofte boekweit en een draai van de pepermolen.
-Laat het geheel gedurende 5 minuten koken.
-Voeg de gestoofde courgettes samen met de spinazie, rucola, basilicum, groentebouillon en een goede scheut olijfolie en snufje zout in een blender en mix fijn.
-Serveer koud als gazpacho met slierten stracciatella en werk af met topjes verveine, spinazieblaadjes, gepofte boekweit en een draai van de pepermolen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere koude soep van courgette, spinazie, knoflook, sjalot........de luxe ! Makkelijk en super lekker !
Ingrediënten
2 courgette, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
1 sjalot, gesnipperd
1 el gedroogde oregano
1 liter water
1 handvol spinazie
1 handvol rucola
0,5 handvol basilicumblaadjes
1 blokje groentebouillon
olijfolie
peper
zout
45 g stracciatella of burrata ( Italiaanse buffelmelkkaas)
enkele topjes verveine (citroenverbena)
enkele blaadjes spinazie
0,5 tl gepofte boekweit
1 teen knoflook, geperst
1 sjalot, gesnipperd
1 el gedroogde oregano
1 liter water
1 handvol spinazie
1 handvol rucola
0,5 handvol basilicumblaadjes
1 blokje groentebouillon
olijfolie
peper
zout
45 g stracciatella of burrata ( Italiaanse buffelmelkkaas)
enkele topjes verveine (citroenverbena)
enkele blaadjes spinazie
0,5 tl gepofte boekweit
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer / blender
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492537
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch