Bereidingswijze
-Snijd de ui door midden en hou de buitenste laag van elke ui apart, snipper het binnenste van 1 ui fijn.
-Meng het gehakt, de gesnipperde ui, paneermeel, ei, BBQ-saus, lookpoeder, Provençaalse kruiden, peper en zout stevig onder mekaar met de handen.
-Maak gehaktballen die passen tussen de schillen van de uien en duw in elke gehaktbal een balletje mozzarella, druk de zijkanten van de ui rondom de gehaktbal en omwikkel met spekplakjes.
-Prik vast met een tandenstoker en bak op de BBQ gedurende een 10-15 minuten tot het gehakt volledig gaar is binnenin.
-Meng het gehakt, de gesnipperde ui, paneermeel, ei, BBQ-saus, lookpoeder, Provençaalse kruiden, peper en zout stevig onder mekaar met de handen.
-Maak gehaktballen die passen tussen de schillen van de uien en duw in elke gehaktbal een balletje mozzarella, druk de zijkanten van de ui rondom de gehaktbal en omwikkel met spekplakjes.
-Prik vast met een tandenstoker en bak op de BBQ gedurende een 10-15 minuten tot het gehakt volledig gaar is binnenin.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker en origineel bijgerecht voor Uw BBQ party .
Ingrediënten
4 uien (groot, ontdaan van de buitenste schil)
90 milliliter barbecuesaus
80 gram paneermeel
4 mozzarellabolletjes
500 gram gehakt
16 speklapjes
1 ei
1 theelepel provençaalse kruiden
1⁄2 theelepel lookpoeder
peper
zout
90 milliliter barbecuesaus
80 gram paneermeel
4 mozzarellabolletjes
500 gram gehakt
16 speklapjes
1 ei
1 theelepel provençaalse kruiden
1⁄2 theelepel lookpoeder
peper
zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492536
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht