Bereidingswijze
Aardappels schillen en in schijfjes snijden of 1 zakje verse aardappelschijfjes gebruiken. Van de groene asperges de houtachtige uiteinden afsnijden en de witte asperges schillen.
Water in de mixkom doen. Aardappelschijfjes in het kookmandje doen en in de mixkom zetten. De asperges in het stoomopzetstuk doen, met wat suiker bestrooien, op de mixkom zetten en op de stoomstand, 20 min., stand 2 voorgaren.
De oven voorverwarmen op 180 C. boven- en onderwarmte. Een ovenschaal invetten.
De mixkom leegmaken, maar 50 gr. kooknat opvangen.
De aardappelschijfjes in de ovenschaal leggen, met zout kruiden. De asperges op de aardappels leggen.
Peterselie in de mixkom doen, 6 sec. op stand 8 fijnhakken en apart zetten.
Boter in de mixkom doen, 45 sec. / 100 C. / stand 1 laten smelten.
Bloem toevoegen, meebakken 2 min. / 100 C. / stand 1.
Room, kooknat, zout, nootmuskaat, sojasaus en bouillonpoeder toevoegen. 3 sec. op stand 5 doorroeren, daarna koken, 6 min. / 100 C. / stand 1. De saus met zout en peper op smaak maken.
Saus over de asperges gieten, met hamblokjes en kaas bestrooien en in de voorverwarmde oven 25 min. bakken.
Met gehakte peterselie garneren en serveren.
Water in de mixkom doen. Aardappelschijfjes in het kookmandje doen en in de mixkom zetten. De asperges in het stoomopzetstuk doen, met wat suiker bestrooien, op de mixkom zetten en op de stoomstand, 20 min., stand 2 voorgaren.
De oven voorverwarmen op 180 C. boven- en onderwarmte. Een ovenschaal invetten.
De mixkom leegmaken, maar 50 gr. kooknat opvangen.
De aardappelschijfjes in de ovenschaal leggen, met zout kruiden. De asperges op de aardappels leggen.
Peterselie in de mixkom doen, 6 sec. op stand 8 fijnhakken en apart zetten.
Boter in de mixkom doen, 45 sec. / 100 C. / stand 1 laten smelten.
Bloem toevoegen, meebakken 2 min. / 100 C. / stand 1.
Room, kooknat, zout, nootmuskaat, sojasaus en bouillonpoeder toevoegen. 3 sec. op stand 5 doorroeren, daarna koken, 6 min. / 100 C. / stand 1. De saus met zout en peper op smaak maken.
Saus over de asperges gieten, met hamblokjes en kaas bestrooien en in de voorverwarmde oven 25 min. bakken.
Met gehakte peterselie garneren en serveren.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Soulfood Alarm! Eenvoudig te bereiden en het smaakt ook nog eens sensationeel.
Ingrediënten
300 gr. aardappels of verse aardappelschijfjes
1 snufje zout
250 gr. groene asperges
250 gr. witte asperges
1 snufje suiker
1 ltr. warm water
10 gr. zachte boter
15 gr. bloem
200 gr. kookroom 15%
50 gr. kooknat
1/4 theel. zout
1 snufje nootmuskaat
8 gr. sojasaus
1/2 theel. groente- of kruidenbouillonpoeder
1 snufje zout en peper
1 pakje hamreepjes
wat geraspte Goudse kaas
wat takjes peterselie
1 snufje zout
250 gr. groene asperges
250 gr. witte asperges
1 snufje suiker
1 ltr. warm water
10 gr. zachte boter
15 gr. bloem
200 gr. kookroom 15%
50 gr. kooknat
1/4 theel. zout
1 snufje nootmuskaat
8 gr. sojasaus
1/2 theel. groente- of kruidenbouillonpoeder
1 snufje zout en peper
1 pakje hamreepjes
wat geraspte Goudse kaas
wat takjes peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
Monsieur Cuisine of Thermomix / oven
Leuke tips
De gaartijd hangt af van de dikte van de aardappelschijfjes en asperges. Evt. nog een hardgekookt eitje erbij serveren.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1492528
Homepage ID
2804699
Teller
0
Bron
Food With Love
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht