Italiaanse duivelsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 05/16/2022 - 08:16
Bereidingswijze
-Verhit de olie in een grote pan tot middelhoog vuur. Voeg de ui en rode peper toe. Bak ze 5 minuten om zacht te worden.
-Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut tot je die heerlijke knoflook ruikt.
-Voeg de geplette tomaten met hun sap, rode chilivlokken, witte wijn, oregano en zout en peper naar smaak toe.
-Laat 10 minuten (of langer) sudderen om de smaak te laten ontwikkelen.
-Roer de peterselie en basilicumblaadjes erdoor. Proef en pas op voor zout.

Serveer met pasta of zeevruchten, zoals Garnalen Fra Diavolo.
Afbeelding
Italiaanse duivelsaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept voor de 'diavolosaus' is een Italiaanse klassieke saus gemaakt met sappige tomaten en vurige chilivlokken, perfect voor zeevruchten en pasta.
Ingrediƫnten
1 eetlepel olijfolie
1 kleine ui gesnipperd
1 pittige peper fijngesneden (optioneel, voor extra pittig)
4 teentjes knoflook gesnipperd
1 blik in blokjes gesneden tomaten ( 400 ml)
2 theelepels pittige rode pepervlokken of naar smaak
12 cl droge witte wijn
1/2 theelepel gedroogde oregano
Zout en peper naar smaak
1 eetlepel gehakte peterselie
6-7 verse basilicumblaadjes gehakt
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1492495
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Chili Pepper - Pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester