Mocktail met venkel en rabarber

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 05/13/2022 - 14:15
Bereidingswijze
-Breng 1 liter water aan de kook in een ruime pot.
-Zet het vuur uit en laat 2 zakjes witte thee 5 minuten trekken. Haal de zakjes eruit.
-Was de rabarber en snijd deze in stukken van 2 cm. Doe de rabarber bij de thee en schenk daar 750 ml water en 1 theelepel vanille-extract bij.
-Breng de ijsthee aan de kook, zet het vuur wat lager en laat 1 uur sudderen.
-Zeef de thee.
-Snijd de venkel in fijne repen en laat deze trekken terwijl de thee afkoelt.
-Voeg tenslotte citroensap en citroenschijfjes toe en breng verder op smaak met honing.
Afbeelding
Mocktail met venkel en rabarber
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een mocktail maken boordevol groenten? Dat kan met deze venkel-rabarbermocktail. Een lekker fris drankje voor op een zomerse dag!  We maken alles de dag vooraf en plaatsen in de koelkast tot de dag zelf .
Ingrediënten
Voor 6 à 8 glazen :

1 l water
2 builtjes witte thee
6 stengels rabarber
750 ml water
1 tl vanille-extract
1 venkel
100 ml citroensap
1 citroen
2 tl honing
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Niet-alcoholische dranken
Recept ID
1492483
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester