Bereidingswijze
Maak de marinade:
-Zet een pannetje op het vuur met de sojasaus, honing, sesamolie, limoen- en citroensap en laat op een zacht vuurtje binden.
-Maak de rabarber schoon, snijd in stukken en roer onder de marinade.
Maak de kippenbouten klaar:
-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Kruid de kippenbouten met peper en zout. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en schroei de kippenbouten langs beide kanten.
-Pel de sjalotten en snijd overlangs in de helft. Schik de bouten in een ovenschotel, overgiet met de marinade en rabarber. Duw er de takjes tijm, sjalotten en knoflookteentjes tussen.
-Dek af met een vel aluminiumfolie en gaar de kip in de oven gedurende +/- 30 minuten.
Ondertussen:
-Rooster de cashewnoten, laat afkoelen en hak grof.
-Kook de rijst gaar.
Afwerking:
-Haal de kippenbouten uit de oven, werk af met enkele takjes citroentijm en de fijngehakte cashewnoten.
Serveer er de rijst erbij.
-Zet een pannetje op het vuur met de sojasaus, honing, sesamolie, limoen- en citroensap en laat op een zacht vuurtje binden.
-Maak de rabarber schoon, snijd in stukken en roer onder de marinade.
Maak de kippenbouten klaar:
-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Kruid de kippenbouten met peper en zout. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en schroei de kippenbouten langs beide kanten.
-Pel de sjalotten en snijd overlangs in de helft. Schik de bouten in een ovenschotel, overgiet met de marinade en rabarber. Duw er de takjes tijm, sjalotten en knoflookteentjes tussen.
-Dek af met een vel aluminiumfolie en gaar de kip in de oven gedurende +/- 30 minuten.
Ondertussen:
-Rooster de cashewnoten, laat afkoelen en hak grof.
-Kook de rijst gaar.
Afwerking:
-Haal de kippenbouten uit de oven, werk af met enkele takjes citroentijm en de fijngehakte cashewnoten.
Serveer er de rijst erbij.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rabarber in een hartig gerecht? Ja hoor! De rabarbar zorgt voor de zurige toets die de kippenbouten helemaal tot hun recht doen komen.
Ingrediënten
4 kippenbouten
1/2 knoflookbol
4 stengels rabarber
2 citroenen
4 sjalotten
4 takjes citroentijm
100 g cashewnoten
2 el olijfolie
peper
zout
Voor de marinade:
200 ml sojasaus
2 el sesamolie
1 dl honing
1 limoen (sap)
1 citroen (sap)
300 g zilvervliesrijst
1/2 knoflookbol
4 stengels rabarber
2 citroenen
4 sjalotten
4 takjes citroentijm
100 g cashewnoten
2 el olijfolie
peper
zout
Voor de marinade:
200 ml sojasaus
2 el sesamolie
1 dl honing
1 limoen (sap)
1 citroen (sap)
300 g zilvervliesrijst
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492481
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht