Pasta pesto kipsalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 05/12/2022 - 16:07
Bereidingswijze
Snijd de dijfilet in kleine stukjes en bak deze in wat olijfolie gaar. Voeg halverwege zout, zwarte peper en Italiaanse kruiden naar smaak toe.
Kook de fusilli gaar zoals aangegeven op de verpakking en giet af. Roer en dan de pesto doorheen.
Snijd de tomaatjes en mozzarellabolletjes door de helft.
Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
Doe de rucolasla in een grote bak en giet er een scheutje van de olie van de zongedroogde tomaten overheen.
Voeg alle ingrediënten toe en roer het goed door elkaar.
Klaar voor serveren.
Wat over is, kun je heel goed in de koelkast bewaren en een dag later als lunch eten bijvoorbeeld. Koud ook heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue.j
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eenvoudig te bereiden en gewoon heerlijk!
Ingrediënten
Circa 250gr fusilli pasta (of een andere pastasoort)
Circa 250gr dijfilet (kun je ook weglaten als je vegetarisch wil eten)
Groene pesto (ik gebruik ongeveer 2-3 eetlepels)
125gr cherrytomaatjes
40-80gr pijnboompitten
Zakje mozzarella bolletjes
Potje zongedroogde tomaten in olie
150gr rucolasla
Italiaanse kruiden.
Zwarte peper en zout.
Wat olijfolie om in te bakken.
(Voldoende voor 2 á 3 personen)
Leuke tips
De salade is lauwwarm, maar ook koud uit de koelkast, heerlijk te eten.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492479
Homepage ID
2758967
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
ingridwigman_budel374