Bereidingswijze
-Snijd de bovenkant en de steel van de chilipepers af. Ik gebruik hiervoor een schaar en houd alleen het lichaam van de chilipepers vast.
-Doe de pepers en knoflookteentjes in een keukenmachine. Verwerk tot het fijngehakt is.
-Verhit een middelgrote pan op laag tot middelhoog vuur. Voeg de neutrale olie toe. Als de olie heet is, voeg je het zout, de suiker en het vijfkruidenpoeder toe. Voeg eventueel de rest van de kruiden en specerijen toe.
-Voeg voorzichtig de knoflook en chilipepers toe. Als deze meteen sissen in de hete olie, zet dan het vuur lager om te voorkomen dat ze snel aanbranden.
-Laat alles op middelhoog vuur koken. Blijf roeren om ervoor te zorgen dat de suiker oplost en de chilipepers en knoflook niet verbranden. Roer het mengsel elke 1 tot 2 minuten om.
-Blijf de chilipepers en knoflook koken tot ze een veel donkerder deel van rood hebben en knoflook lichtbruin is, ongeveer 10 tot 15 minuten. Zorg ervoor dat u het niet op een te hoog vuur kookt, omdat de knoflook snel kan verbranden.
-Zet het vuur uit en laat de saus volledig afkoelen voordat je hem in een pot bewaart.
-Doe de pepers en knoflookteentjes in een keukenmachine. Verwerk tot het fijngehakt is.
-Verhit een middelgrote pan op laag tot middelhoog vuur. Voeg de neutrale olie toe. Als de olie heet is, voeg je het zout, de suiker en het vijfkruidenpoeder toe. Voeg eventueel de rest van de kruiden en specerijen toe.
-Voeg voorzichtig de knoflook en chilipepers toe. Als deze meteen sissen in de hete olie, zet dan het vuur lager om te voorkomen dat ze snel aanbranden.
-Laat alles op middelhoog vuur koken. Blijf roeren om ervoor te zorgen dat de suiker oplost en de chilipepers en knoflook niet verbranden. Roer het mengsel elke 1 tot 2 minuten om.
-Blijf de chilipepers en knoflook koken tot ze een veel donkerder deel van rood hebben en knoflook lichtbruin is, ongeveer 10 tot 15 minuten. Zorg ervoor dat u het niet op een te hoog vuur kookt, omdat de knoflook snel kan verbranden.
-Zet het vuur uit en laat de saus volledig afkoelen voordat je hem in een pot bewaart.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Geurig en aromatisch. Dit is een toppertje in je keuken en kan maandenlang worden bewaard! Perfect voor het pimpen van sauzen, roerbakgerechten, noedels en meer! De mogelijkheden zijn echt eindeloos!
Ingrediƫnten
50 g bird's eye chili, Thaise chilipepers of siling labuyo, ongeveer 28 tot 30 stuks
12 teentjes knoflook gepeld (of meer indien je meer knoflook wil!)
20 cl neutrale olie zoals canola, zonnebloem....
1/2 tl zout
1 tl suiker
1/4 tl chinees vijfkruidenpoeder
1-2 stuks gedroogd laurierblad
1 gedroogde steranijs (optioneel maar sterk aanbevolen)
1 tl Szechuan-peperkorrels (optioneel maar sterk aanbevolen)
12 teentjes knoflook gepeld (of meer indien je meer knoflook wil!)
20 cl neutrale olie zoals canola, zonnebloem....
1/2 tl zout
1 tl suiker
1/4 tl chinees vijfkruidenpoeder
1-2 stuks gedroogd laurierblad
1 gedroogde steranijs (optioneel maar sterk aanbevolen)
1 tl Szechuan-peperkorrels (optioneel maar sterk aanbevolen)
Leuke tips
BELANGRIJK: pas op dat u uw handen niet gebruikt bij het hanteren van verwerkte chilipepers, aangezien u uw gezicht (en ogen!) kunt verbranden als u er per ongeluk over wrijft. U kunt handschoenen gebruiken voor een extra beschermingslaag.
Niet genoeg olie? Als chilli en knoflook niet volledig in olie zijn ondergedompeld wanneer u het in een pot bewaart, kunt u ervoor kiezen om meer neutrale olie aan de pot toe te voegen om alles onder te dompelen. Dit is optioneel maar aanbevolen.
Niet genoeg olie? Als chilli en knoflook niet volledig in olie zijn ondergedompeld wanneer u het in een pot bewaart, kunt u ervoor kiezen om meer neutrale olie aan de pot toe te voegen om alles onder te dompelen. Dit is optioneel maar aanbevolen.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1492478
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch