Bereidingswijze
- Maak eerst de limoenmayonaise en zet deze opzij. Het is handig om het in een knijpflesje te doen.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat deze afkoelen verdeel over de kommen.
- Snij de zalm in stukjes, tomaat in dunne schijfjes, wortel in juliennereepjes, mango in blokjes en verdeel alles over de kommen.
- Doe in het midden wat van de sojaboontjes en garneer met fijngesneden lente ui, sesamzaadjes en limoenmayonaise.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat deze afkoelen verdeel over de kommen.
- Snij de zalm in stukjes, tomaat in dunne schijfjes, wortel in juliennereepjes, mango in blokjes en verdeel alles over de kommen.
- Doe in het midden wat van de sojaboontjes en garneer met fijngesneden lente ui, sesamzaadjes en limoenmayonaise.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Altijd gedacht dat dit gerecht Japans was maar toen ik me erin ging verdiepen bleek dat deze foodtrend uit Hawaï komt. Het betekent eigenlijk niet meer dan "gesneden in kleine stukjes" die je dus bovenop de rijst in een kom doet. De inspiratie van de talloze ingrediënten komen van over de hele wereld.
Ik heb deze (gezonde) versie niet met sushi rijst gemaakt, zoals dat meestal gebeurd, maar ik heb in deze gezondere variant zilvervliesrijst gebruikt. Verder heb ik in plaats van rauwe zalm, die je in de meeste recepten vaak ziet, voor de gerookte variant gekozen.
Dit is echt weer zo'n ontdekking die ik zeer waarschijnlijk in tientallen varianten zal gaan maken, want je kunt hiermee volop naar hartenlust variëren.
Variatietip: Wakamé, zeekraal, norivellen, tonijn, garnalen, surimi, kip, radijs, kikkererwten, rode ui, avocado, mais, komkommer, taugé, paprika, ananas, wasabi mayonaise, sriracha mayonaise enz.
Ik heb deze (gezonde) versie niet met sushi rijst gemaakt, zoals dat meestal gebeurd, maar ik heb in deze gezondere variant zilvervliesrijst gebruikt. Verder heb ik in plaats van rauwe zalm, die je in de meeste recepten vaak ziet, voor de gerookte variant gekozen.
Dit is echt weer zo'n ontdekking die ik zeer waarschijnlijk in tientallen varianten zal gaan maken, want je kunt hiermee volop naar hartenlust variëren.
Variatietip: Wakamé, zeekraal, norivellen, tonijn, garnalen, surimi, kip, radijs, kikkererwten, rode ui, avocado, mais, komkommer, taugé, paprika, ananas, wasabi mayonaise, sriracha mayonaise enz.
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 200 gram gerookte zalm
- 150 gram sojaboontjes (edamame)
- 2 tomaten
- 1 wortel
- 1 mango
- limoenmayonaise (2 el mayonaise met het sap van ½ limoen)
- 2 lente uitjes
- sesamzaadjes
- 200 gram gerookte zalm
- 150 gram sojaboontjes (edamame)
- 2 tomaten
- 1 wortel
- 1 mango
- limoenmayonaise (2 el mayonaise met het sap van ½ limoen)
- 2 lente uitjes
- sesamzaadjes
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1492466
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij