Stoofpotje van rundvlees en bier met pastinaak

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 05/10/2022 - 10:54
Bereidingswijze
-Meng de in blokjes gesneden stukjes rundvlees met goed gekruide bloem.
-Verhit de zonnebloemolie in een grote braadpan en braad het rundvlees, in porties, 3-4 minuten aan elke kant tot het echt goudbruin is, en schep het dan uit op een bord.
-Voeg de uien, bleekselderij en pastinaken toe met een snufje zout en kook 10 minuten.
-Voeg de knoflook, tomatenpuree en laurierblaadjes toe en kook 2 minuten voordat je het bier en de kippenbouillon erbij giet.
-Doe het vlees terug in de pan, breng op smaak en breng aan de kook. Breng aan de kook, doe een deksel op de pan en kook gedurende 1 uur en 30 minuten voordat u het deksel verwijdert om nog eens 1 uur en 30 minuten te koken.
-Het vlees moet smeltend mals zijn en de saus moet ingedikt zijn - zo niet, kook dan nog eens 15 minuten. Strooi er een handvol gehakte bladpeterselie over en serveer met aardappelpuree
Afbeelding
Stoofpotje van rundvlees en bier met pastinaak
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze stevige stoofpot combineert rundsstoofvlees met pastinaak en bier. Serveer er een romige puree bij en je hebt een perfecte maaltijd 
Ingrediënten
1 kg rundsstoofvlees, in blokjes
2 el bloem
2 el zonnebloemolie
2 uien, fijngesnipperd
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
500 g pastinaken, grof gesneden
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 el tomatenpuree
2 laurierblaadjes
1/2 L ginder ale bier
750 ml kippenbouillon
platte peterselie, om te serveren
aardappelpuree, voor erbij
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492465
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Adam Bush
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester