Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 160°C.
-Zet de aardappel 1 minuut in de microgolfoven op 750 watt en prik daarna bovenin het midden een satéprikker recht naar beneden. Leg de aardappel nu neer op een snijplank en zet een scherp mes een beetje schuin op ongeveer 1 cm van de top. Maak een draaiende beweging met de aardappel tijdens het snijden. Trek de schijfjes spiraalsgewijs wat uit elkaar zodat er overal wat ruimte tussen komt. Doe dit met elke aardappel.
-Meng het paprikapoeder, de cayennepeper en de oregano onder de kaas en kruid met peper en zout. Bestrijk de aardappelen met de gesmolten boter en bestrooi met de kaas.
-Leg de tornado's op een met bakpapier bekleedde bakplaat en zet ze 25 minuten in de oven, tot ze bruin en knapperig zijn. Bestrooi ze met de peterselie.
-Zet de aardappel 1 minuut in de microgolfoven op 750 watt en prik daarna bovenin het midden een satéprikker recht naar beneden. Leg de aardappel nu neer op een snijplank en zet een scherp mes een beetje schuin op ongeveer 1 cm van de top. Maak een draaiende beweging met de aardappel tijdens het snijden. Trek de schijfjes spiraalsgewijs wat uit elkaar zodat er overal wat ruimte tussen komt. Doe dit met elke aardappel.
-Meng het paprikapoeder, de cayennepeper en de oregano onder de kaas en kruid met peper en zout. Bestrijk de aardappelen met de gesmolten boter en bestrooi met de kaas.
-Leg de tornado's op een met bakpapier bekleedde bakplaat en zet ze 25 minuten in de oven, tot ze bruin en knapperig zijn. Bestrooi ze met de peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Origineel bijgerecht voor Uw grill of bbq party .
Ingrediënten
4 aardappelen (middelgroot, vastkoken, ongeschild)
4 eetlepels roomboter (gesmolten)
30 gram parmezaanse kaas (geraspt)
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel oregano
1 theelepel cayennepeper
2 eetlepels peterselie (gehakt)
peper
zout
4 eetlepels roomboter (gesmolten)
30 gram parmezaanse kaas (geraspt)
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel oregano
1 theelepel cayennepeper
2 eetlepels peterselie (gehakt)
peper
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
satéprikkers
satéprikkers
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492442
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch