Kip-kerrie met worteltjes en ananas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 05/04/2022 - 09:06
Bereidingswijze
1 Maak de wortelen schoon en snij ze in plakjes. Snij de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de ui. Los het blokje kippenbouillon op in 200 ml heet water. Snij de ananas in stukjes.
2 Stoof de ui glazig in een pan met wat olie en doe er de kippenblokjes bij. Roerbak een paar minuten.
3 Doe de plakjes wortel en het kerriepoeder bij de kip, blus met de bouillon en laat afgedekt 15 minuten sudderen. Voeg de ananas en de room toe, en roer om. Breng op smaak met peper en zout en bind eventueel met sausbinder.
4 Werk de kip-curry af met gehakte peterselie.
Afbeelding
Kip-kerrie met worteltjes en ananas
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker 
Ingrediënten
1/2 kg kipfilet
1/2 kg wortelen
4 sneetjes ananas (vers of uit blik)
1 ui (klein)
2 el bladpeterselie (gehakt)
20 cl verse room (15%)
1/2 tabletje kippenbouillon
1 el maïszetmeel
2 el kerriepoeder
arachideolie
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492438
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
1
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester