Cullen skink

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 05/02/2022 - 11:20
Bereidingswijze
-Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur, voeg dan de ui toe en bak 5-8 minuten tot ze glazig maar niet bruin is. Voeg de aardappelen en 300 ml water toe en breng aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat 10-15 minuten sudderen.
-Doe intussen de schelvis in een andere pan en overgiet met de melk. Kook zachtjes gedurende 5 minuten, of tot ze net gaar zijn. Haal de schelvis met een schuimspaan uit de melk (bewaar de melk), leg op een bord en laat iets afkoelen. Als het koel genoeg is om aan te raken, vlokken in grote stukken, verwijder eventuele botten.
-Doe de bewaarde melk en de schelvisvlokken in de pan met het aardappelmengsel en kook nog 5 min. Kruid en strooi er voor het serveren de peterselie over.
Afbeelding
Cullen skink
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Klassieke Engelse soep van gerookte schelvis . Serveer met knapperig brood .
Ingrediënten
1 el ongezouten boter
1 middelgrote ui
400 g middelgrote aardappelen (ongeveer 2), geschild en in blokjes van 1 cm gesneden
250 g gerookte schelvis
250 ml volle melk
½ bosje peterselie of bieslook, fijngehakt
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492429
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
BBC Good Food - Philippe Allen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester