Pittige wortel/linzensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 05/02/2022 - 10:55
Bereidingswijze
-Verhit een grote pan en bak 2 tl komijnzaad en een snufje chilivlokken 1 minuut droog, of totdat ze in de pan beginnen te springen en hun aroma's vrijgeven.
-Schep er ongeveer de helft uit met een lepel en zet apart. Voeg 2 el olijfolie, 600 g grof geraspte wortelen, 140 g gespleten rode linzen, 1 l hete groentebouillon en 125 ml melk toe aan de pan en breng aan de kook.
- Laat 15 minuten sudderen tot de linzen gezwollen en zacht zijn.
- Klop de soep met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde massa (of laat hem grof als je dat liever hebt).
- Breng op smaak en werk af met een klodder yoghurt en een besprenkeling van de gereserveerde geroosterde kruiden.

Serveer met verwarmde naanbroodjes.
Afbeelding
Pittige wortel/linzensoep
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke, pittige soep boordevol ijzer , die klaar is  in minder dan een half uur
Ingrediënten
2 tl komijnzaad
snufje chilivlokken
2 el olijfolie
600 g wortels, gewassen en grof geraspt (schillen niet nodig)
140 g gespleten rode linzen
1 L hete groentebouillon
125 ml melk
voor erbij : yoghurt en naanbrood
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492427
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
BBC Good Food kok is Jane Hornby
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester