Bereidingswijze
-Verhit een grote pan en bak 2 tl komijnzaad en een snufje chilivlokken 1 minuut droog, of totdat ze in de pan beginnen te springen en hun aroma's vrijgeven.
-Schep er ongeveer de helft uit met een lepel en zet apart. Voeg 2 el olijfolie, 600 g grof geraspte wortelen, 140 g gespleten rode linzen, 1 l hete groentebouillon en 125 ml melk toe aan de pan en breng aan de kook.
- Laat 15 minuten sudderen tot de linzen gezwollen en zacht zijn.
- Klop de soep met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde massa (of laat hem grof als je dat liever hebt).
- Breng op smaak en werk af met een klodder yoghurt en een besprenkeling van de gereserveerde geroosterde kruiden.
Serveer met verwarmde naanbroodjes.
-Schep er ongeveer de helft uit met een lepel en zet apart. Voeg 2 el olijfolie, 600 g grof geraspte wortelen, 140 g gespleten rode linzen, 1 l hete groentebouillon en 125 ml melk toe aan de pan en breng aan de kook.
- Laat 15 minuten sudderen tot de linzen gezwollen en zacht zijn.
- Klop de soep met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde massa (of laat hem grof als je dat liever hebt).
- Breng op smaak en werk af met een klodder yoghurt en een besprenkeling van de gereserveerde geroosterde kruiden.
Serveer met verwarmde naanbroodjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke, pittige soep boordevol ijzer , die klaar is in minder dan een half uur
Ingrediënten
2 tl komijnzaad
snufje chilivlokken
2 el olijfolie
600 g wortels, gewassen en grof geraspt (schillen niet nodig)
140 g gespleten rode linzen
1 L hete groentebouillon
125 ml melk
voor erbij : yoghurt en naanbrood
snufje chilivlokken
2 el olijfolie
600 g wortels, gewassen en grof geraspt (schillen niet nodig)
140 g gespleten rode linzen
1 L hete groentebouillon
125 ml melk
voor erbij : yoghurt en naanbrood
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492427
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
BBC Good Food kok is Jane Hornby
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch