Bereidingswijze
Kook de asperge in enkele minuten beetgaar ( of naar wens). Spoel koud en laat uitdruipen.
Schil de avocado en haal de pit eruit. Prak het vruchtvlees met peper uit de molen, snuf zout en enkele druppels citroensap. Werk er de mayonaise en de Griekse yoghurt door en roer dit tot een mooie crème.
Leg 2 plakjes van de rauwe ham iets overlappend op elkaar. Leg er 2 asperges op en rol op. Swirl er wat avocado crème over, maal er nog wat peper over en garneer met enkele schilfers amandelschaafsel en een blaadje bladpeterselie.
Schil de avocado en haal de pit eruit. Prak het vruchtvlees met peper uit de molen, snuf zout en enkele druppels citroensap. Werk er de mayonaise en de Griekse yoghurt door en roer dit tot een mooie crème.
Leg 2 plakjes van de rauwe ham iets overlappend op elkaar. Leg er 2 asperges op en rol op. Swirl er wat avocado crème over, maal er nog wat peper over en garneer met enkele schilfers amandelschaafsel en een blaadje bladpeterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker hapje met verse asperges en avocadocrème. Terwijl de asperges kookt, maak je in enkele minuten de avocadocrème. Te gebruiken als amuse, klein voor of tussengerecht. Snel en gemakkelijk te maken.
Ingrediënten
8 witte asperges geschild
8 plakjes licht gerookte rauwe ham
1 eetrijpe avocado
enkele druppels citroensap
1 dessert lepel Belgische mayonaise
1 dessertlepel Griekse yoghurt
gemalen 4 seizoenenpeper of zwarte peper naar smaak
snufje zout
amandelschaafsel
4 blaadjes bladpeterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, dunschiller, kom
Leuke tips
Ook lekker met Italiaanse ham, of gekookte ham.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1492424
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht