Bereidingswijze
-Verhit een ruime pan en voeg de boter en een flinke scheut olijfolie toe.
-Voeg de ui toe en laat het even zachtjes aanbakken (niet bruin laten worden).
-Voeg de champignons toe en laat ze door regelmatig te roeren gedurende 4-5 minuten zachtjes gaar en bruin worden. Voeg daarna de knoflook toe. Laat even zachtjes aanbakken.
-Voeg de wijn toe en kook dit zo'n 2,5 minuutjes in.
-Voeg tijm en peterselie toe. Blijf roeren.
-Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel een Spaans pepertje toe.
Warm serveren
-Voeg de ui toe en laat het even zachtjes aanbakken (niet bruin laten worden).
-Voeg de champignons toe en laat ze door regelmatig te roeren gedurende 4-5 minuten zachtjes gaar en bruin worden. Voeg daarna de knoflook toe. Laat even zachtjes aanbakken.
-Voeg de wijn toe en kook dit zo'n 2,5 minuutjes in.
-Voeg tijm en peterselie toe. Blijf roeren.
-Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel een Spaans pepertje toe.
Warm serveren
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Spaanse tapa boordevol knoflook en smaken
Ingrediënten
500 gr. kleine champignons
1 ui (fijngehakt)
5 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 el droge witte wijn
50 gr boter
beetje olijfolie
handje peterselie (fijngehakt)
1 el verse tijm (fijngehakt)
Zout
Peper
1 Spaanse peper (zeer fijn gehakt, zonder pitjes) optie
1 ui (fijngehakt)
5 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 el droge witte wijn
50 gr boter
beetje olijfolie
handje peterselie (fijngehakt)
1 el verse tijm (fijngehakt)
Zout
Peper
1 Spaanse peper (zeer fijn gehakt, zonder pitjes) optie
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492405
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch