Bereidingswijze
1 Verhit olijfolie in een grote pan of pot. Voeg ui en knoflook toe en bak 3-5 minuten tot ze zeer aromatisch zijn. Voeg quinoa toe en bak nog 2 minuten.
2. Voeg de tomatenpuree toe – roer een paar minuten tot je ziet/ruikt dat de tomatenpuree bruin begint te worden en karamelliseert.
3. Voeg de bouillon en de tomatenblokjes toe . Laat 20 minuten sudderen. Pureer in porties en doe terug in de pan. Voeg eventueel room toe voor het serveren. Bestrooi met gehakte basilicum en meer zwarte peper.
2. Voeg de tomatenpuree toe – roer een paar minuten tot je ziet/ruikt dat de tomatenpuree bruin begint te worden en karamelliseert.
3. Voeg de bouillon en de tomatenblokjes toe . Laat 20 minuten sudderen. Pureer in porties en doe terug in de pan. Voeg eventueel room toe voor het serveren. Bestrooi met gehakte basilicum en meer zwarte peper.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekkere soep die snel gemaakt is ; deze tomatensoep zit boordevol eiwitrijke quinoa en is 100% glutenvrij.
Ingrediënten
600 g Roma-tomaten, in blokjes gesneden (of 1 blik natriumarme tomatenblokjes)
4 teentjes knoflook, fijngehakt
3 eetlepels olijfolie
Zout en versgemalen zwarte peper
1 grote ui, gesnipperd
1 rode paprika (paprika), ontpit en in blokjes gesneden
3 eetlepels tomatenpuree
1 L groentebouillon
200 g quinoa
1 of 2 eetlepels room (optioneel)
Verse basilicumblaadjes, grof gehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt
3 eetlepels olijfolie
Zout en versgemalen zwarte peper
1 grote ui, gesnipperd
1 rode paprika (paprika), ontpit en in blokjes gesneden
3 eetlepels tomatenpuree
1 L groentebouillon
200 g quinoa
1 of 2 eetlepels room (optioneel)
Verse basilicumblaadjes, grof gehakt
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492382
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
eatwell 101
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch