Tomaten-Quinoa roomsoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 04/21/2022 - 10:33
Bereidingswijze
1 Verhit olijfolie in een grote pan of pot. Voeg ui en knoflook toe en bak 3-5 minuten tot ze zeer aromatisch zijn. Voeg quinoa toe en bak nog 2 minuten.
2. Voeg de tomatenpuree toe – roer een paar minuten tot je ziet/ruikt dat de tomatenpuree bruin begint te worden en karamelliseert.
3. Voeg de bouillon en de tomatenblokjes toe . Laat 20 minuten sudderen. Pureer in porties en doe terug in de pan. Voeg eventueel room toe voor het serveren. Bestrooi met gehakte basilicum en meer zwarte peper.
Afbeelding
Tomaten-Quinoa roomsoep
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekkere soep die snel gemaakt is ; deze tomatensoep zit boordevol eiwitrijke quinoa en is 100% glutenvrij.
Ingrediënten
600 g Roma-tomaten, in blokjes gesneden (of 1 blik natriumarme tomatenblokjes)
4 teentjes knoflook, fijngehakt
3 eetlepels olijfolie
Zout en versgemalen zwarte peper
1 grote ui, gesnipperd
1 rode paprika (paprika), ontpit en in blokjes gesneden
3 eetlepels tomatenpuree
1 L groentebouillon
200 g quinoa
1 of 2 eetlepels room (optioneel)
Verse basilicumblaadjes, grof gehakt
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492382
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
eatwell 101
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch
Author Image
marcdepester