Bereidingswijze
1. Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg ui en knoflook toe; kook tot de uien doorschijnend zijn en knoflook ongeveer 2 minuten geurig is. Voeg de wortel toe en bak af en toe 2-3 minuten mee. Voeg de bouillon, tomaten, Italiaanse kruiden, rode pepervlokken, zout en peper toe.
2. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 5 minuten sudderen om alle smaken te combineren.
3. Roer de afgespoelde broccoli en bloemkoolroosjes erdoor en laat zachtjes sudderen tot ze gaar maar knapperig zijn, ca. 5 minuten.
4. Breng op smaak met peper en zout, garneer met Parmezaanse kaas en verse peterselie en serveer de broccoli-bloemkoolsoep direct.
2. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 5 minuten sudderen om alle smaken te combineren.
3. Roer de afgespoelde broccoli en bloemkoolroosjes erdoor en laat zachtjes sudderen tot ze gaar maar knapperig zijn, ca. 5 minuten.
4. Breng op smaak met peper en zout, garneer met Parmezaanse kaas en verse peterselie en serveer de broccoli-bloemkoolsoep direct.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een super voedzame, stevige en heerlijke soep klaar in 15 minuten
Ingrediƫnten
400 g broccoliroosjes, klein gesneden en afgespoeld
600 g bloemkoolroosjes, klein gesneden en afgespoeld
200 g wortel, in blokjes gesneden (optioneel voor koolhydraatarm, keto-dieet)
1 eetlepel olijfolie
1 ui, gesnipperd
3-4 teentjes knoflook, fijngehakt
1,5 L groentebouillon
1 blik tomatenblokjes, uitgelekt (of 4 tomaten, in blokjes gesneden)
1 eetlepel Italiaanse gedroogde kruiden
Een snufje gemalen rode pepervlokken, of naar smaak
Zout en vers gekraakte zwarte peper
Vers geraspte Parmezaanse kaas
Gehakte verse bladpeterselie
600 g bloemkoolroosjes, klein gesneden en afgespoeld
200 g wortel, in blokjes gesneden (optioneel voor koolhydraatarm, keto-dieet)
1 eetlepel olijfolie
1 ui, gesnipperd
3-4 teentjes knoflook, fijngehakt
1,5 L groentebouillon
1 blik tomatenblokjes, uitgelekt (of 4 tomaten, in blokjes gesneden)
1 eetlepel Italiaanse gedroogde kruiden
Een snufje gemalen rode pepervlokken, of naar smaak
Zout en vers gekraakte zwarte peper
Vers geraspte Parmezaanse kaas
Gehakte verse bladpeterselie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492381
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
eatwell 101
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch