Bereidingswijze
1 Spoel de lente-uitjes en snij in ringen. Schil de paprika's met een dunschiller en snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.
2 Stoof de ui en knoflook glazig in olijfolie. Voeg de rijst toe en bak even mee. Roer er de tomatenpuree door. Blus met 500 ml bouillon en laat 10 minuten garen. Doe er dan de paprikablokjes bij en laat nog 10 Ć 15 minuten garen (voeg eventueel extra bouillon toe).
3 Verwarm de ovengrill voor. Kruid de kip met peper en zout. Bak ze in olijfolie. Snij ze in plakjes.
4 Schep de rijst in een schaal. Verdeel er de kip over en bestrooi met de kaas. Zet 5 minuten onder de grill. Serveer met partjes limoen.
2 Stoof de ui en knoflook glazig in olijfolie. Voeg de rijst toe en bak even mee. Roer er de tomatenpuree door. Blus met 500 ml bouillon en laat 10 minuten garen. Doe er dan de paprikablokjes bij en laat nog 10 Ć 15 minuten garen (voeg eventueel extra bouillon toe).
3 Verwarm de ovengrill voor. Kruid de kip met peper en zout. Bak ze in olijfolie. Snij ze in plakjes.
4 Schep de rijst in een schaal. Verdeel er de kip over en bestrooi met de kaas. Zet 5 minuten onder de grill. Serveer met partjes limoen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxVerrassend lekkere schotel
Ingrediƫnten
4 kipfilets (kleine)
350 g rijst
1 rode paprika
1 groene paprika1
1 ui
2 lente-uien
1 knoflook teentje
1 limoen (in partjes)
80 g geraspte kaas
700 ml kippenbouillon
1 el tomatenpuree
olijfolie
peper
zout
350 g rijst
1 rode paprika
1 groene paprika1
1 ui
2 lente-uien
1 knoflook teentje
1 limoen (in partjes)
80 g geraspte kaas
700 ml kippenbouillon
1 el tomatenpuree
olijfolie
peper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492377
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht