Bereidingswijze
-Meng het varkensvlees, de bloem, de peper en het knoflookpoeder goed ondereen en zet opzij.
-Verwarm de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de verse knoflook en ui toe en bak tot ze doorschijnend zijn, ongeveer 2-3 minuten.
-Voeg het bestoven varkensvlees toe en bak tot het bruin is, ongeveer 5 minuten.
-Voeg de chilipepers, enchiladasaus, bouillon en zout toe en breng aan de kook. Dek af en laat 45 minuten op laag vuur sudderen.
-Voeg de aardappelen toe en breng het vuur aan de kook. Breng aan de kook en kook tot de aardappelen zacht zijn, ongeveer 15 minuten.
-Verwarm de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de verse knoflook en ui toe en bak tot ze doorschijnend zijn, ongeveer 2-3 minuten.
-Voeg het bestoven varkensvlees toe en bak tot het bruin is, ongeveer 5 minuten.
-Voeg de chilipepers, enchiladasaus, bouillon en zout toe en breng aan de kook. Dek af en laat 45 minuten op laag vuur sudderen.
-Voeg de aardappelen toe en breng het vuur aan de kook. Breng aan de kook en kook tot de aardappelen zacht zijn, ongeveer 15 minuten.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze " BESTE Groene Chili-stoofpot " zit boordevol hapklare stukjes varkensvlees die zijn gekruid met ui en veel knoflook.
Het varkensvlees wordt gestoofd in een groene chilisaus tot het zacht genoeg is om bijna uit elkaar te vallen als je erop bijt.
Het varkensvlees wordt gestoofd in een groene chilisaus tot het zacht genoeg is om bijna uit elkaar te vallen als je erop bijt.
Ingrediƫnten
1/2 kg mager varkensstoofvlees in stukjes
50 ml bloem of maizena
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
1/2 theelepel knoflookpoeder
1 eetlepel olijfolie
1/2 ui in stukjes gesneden
3 grote teentjes knoflook fijngehakt
200 g vers geroosterde of bevroren groene chili, klein gesneden
300 g groene chilisaus (of salsa verde als groene enchiladasaus )
600 ml kippenbouillon
1/2 theelepel zout naar smaak aanpassen
2 in blokjes gesneden aardappelen
50 ml bloem of maizena
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
1/2 theelepel knoflookpoeder
1 eetlepel olijfolie
1/2 ui in stukjes gesneden
3 grote teentjes knoflook fijngehakt
200 g vers geroosterde of bevroren groene chili, klein gesneden
300 g groene chilisaus (of salsa verde als groene enchiladasaus )
600 ml kippenbouillon
1/2 theelepel zout naar smaak aanpassen
2 in blokjes gesneden aardappelen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492374
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht