Bereidingswijze
-Rooster het sesamzaad goudgeel en hou apart.
-Doe de gist, bloem, 50 g suiker en het zout in een grote kom en voeg de olijfolie en het water toe. Meng het geheel tot een klontvrij beslag. Laat 1 u rijzen onder plasticfolie.
-Schep met behulp van een kleine ijsschepper of bolle lepel bolletjes in een friteuse van 180°C. Frituur 5 min tot ze goudgeel zijn.
Honingsiroop :
-Kook de honing met de suiker en laat kleuren tot karamel. Blus met het water en laat samen koken gedurende 10 min, zodat de stroop wat dikker wordt.
-Giet over de loukoumades en bestrooi met het geroosterde sesamzaad.
-Doe de gist, bloem, 50 g suiker en het zout in een grote kom en voeg de olijfolie en het water toe. Meng het geheel tot een klontvrij beslag. Laat 1 u rijzen onder plasticfolie.
-Schep met behulp van een kleine ijsschepper of bolle lepel bolletjes in een friteuse van 180°C. Frituur 5 min tot ze goudgeel zijn.
Honingsiroop :
-Kook de honing met de suiker en laat kleuren tot karamel. Blus met het water en laat samen koken gedurende 10 min, zodat de stroop wat dikker wordt.
-Giet over de loukoumades en bestrooi met het geroosterde sesamzaad.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Griekse olieballetjes ...heerlijk als dessert of tussendoortje
Ingrediënten
12 g instant gist
225 g bloem
150 g suiker
1/4 tl zout
2 el (Griekse) olijfolie
24 cl lauwwarm water
2 el sesamzaadjes
12,5 cl water
150 g vloeibare honing
225 g bloem
150 g suiker
1/4 tl zout
2 el (Griekse) olijfolie
24 cl lauwwarm water
2 el sesamzaadjes
12,5 cl water
150 g vloeibare honing
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1492352
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch