Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm een scheut olijfolie in een diepe pan en bak de ui met de look glazig. Voeg alle groenten toe en bak ze beetgaar. Schep er de gehakte tomaten onder en laat tien minuten pruttelen.
-Bak het gehakt in wat olijfolie rul. Breng op smaak met het paprikapoeder, peper en zout. Schep het gehakt samen met 2/3 van de basilicumblaadjes onder de groenten en laat tien minuten verder pruttelen. Voeg een scheutje water toe als de saus te droog wordt.
-Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en stamp tot puree. Roer er het ei, de boter en de melk onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-Schep de bolognaisesaus in een ovenschaal, leg er de plakken mortadella op en eindig met een laag puree. Werk af met plakjes mozzarella. Zet de schaal 15 minuten in de oven. Werk af met de resterende blaadjes basilicum.
-Bak het gehakt in wat olijfolie rul. Breng op smaak met het paprikapoeder, peper en zout. Schep het gehakt samen met 2/3 van de basilicumblaadjes onder de groenten en laat tien minuten verder pruttelen. Voeg een scheutje water toe als de saus te droog wordt.
-Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en stamp tot puree. Roer er het ei, de boter en de melk onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-Schep de bolognaisesaus in een ovenschaal, leg er de plakken mortadella op en eindig met een laag puree. Werk af met plakjes mozzarella. Zet de schaal 15 minuten in de oven. Werk af met de resterende blaadjes basilicum.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker
Ingrediënten
500 gram rundergehakt
3 wortelen (in blokjes)
1 paprika (rood, in blokjes)
1 ui (gesnipperd)
8 kerstomaatjes (gehalveerd)
400 gram tomaten (gehakt, uit blik)
20 gram basilicumblaadjes (verse, voor de saus)
10 gram basilicumblaadjes (verse, voor de afwerking)
1 eetlepel paprikapoeder
1 plak mortadella
1 kilogram aardappel
20 gram boter (voor de puree)
50 milliliter melk (voor de puree)
2 lookteentjes
nootmuskaat
mozzarella
1 ei
olijfolie
peper
zout
3 wortelen (in blokjes)
1 paprika (rood, in blokjes)
1 ui (gesnipperd)
8 kerstomaatjes (gehalveerd)
400 gram tomaten (gehakt, uit blik)
20 gram basilicumblaadjes (verse, voor de saus)
10 gram basilicumblaadjes (verse, voor de afwerking)
1 eetlepel paprikapoeder
1 plak mortadella
1 kilogram aardappel
20 gram boter (voor de puree)
50 milliliter melk (voor de puree)
2 lookteentjes
nootmuskaat
mozzarella
1 ei
olijfolie
peper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1492342
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch