Bereidingswijze
-Verwarm de oven of de BBQ voor tot 180C.
-Snijd de uien en de knoflook door de helft, met vel en al. Plaats deze in een ovenschaal samen met de tijm en rozemarijn en ongeveer een halve liter water.
-De kalkoen is al ready to go. Plaats deze op de uien en schuif in de voorverwarmde oven.
-Laat de kalkoen ongeveer 1,5 uur garen. Let goed op dat er genoeg water blijft onder de kalkoen. Vul desnoods een beetje bij, hier wordt de jus van gemaakt.
-Laat de temperatuur zakken naar 160C en leg de plakken bacon bovenop de borst van de kalkoen. Dit zorgt ervoor dat het vlees minder snel uitdroogt. De kalkoen zal ongeveer 4 uur nodig hebben om een kerntemperatuur van boven de 74C te bereiken. Dit is de perfecte temperatuur voor een juicy kalkoen!
-Haal de kalkoen uit de oven en laat deze afgedekt met aluminiumfolie rusten voor minimaal 30min.
-Plaats ondertussen de ovenschaal met het vocht op het vuur en voeg hier de kippenbouillon aan toe. Reduceer dit tot ongeveer de helft. Voeg een eetlepel bloem er bij om de jus dikker te maken, mocht dit nodig zijn.
- Zeef alles uit de pan en druk goed door met een pollepel. We willen alle smaak hebben!
Je hebt nu een prachtige eigengemaakte jus voor bij de kalkoen, dit proces kan je gebruiken voor elk stuk vlees dat wordt geroosterd in de oven.
Snijd de kalkoen in dikke plakken met een royale lepel eigengemaakte jus.
-Snijd de uien en de knoflook door de helft, met vel en al. Plaats deze in een ovenschaal samen met de tijm en rozemarijn en ongeveer een halve liter water.
-De kalkoen is al ready to go. Plaats deze op de uien en schuif in de voorverwarmde oven.
-Laat de kalkoen ongeveer 1,5 uur garen. Let goed op dat er genoeg water blijft onder de kalkoen. Vul desnoods een beetje bij, hier wordt de jus van gemaakt.
-Laat de temperatuur zakken naar 160C en leg de plakken bacon bovenop de borst van de kalkoen. Dit zorgt ervoor dat het vlees minder snel uitdroogt. De kalkoen zal ongeveer 4 uur nodig hebben om een kerntemperatuur van boven de 74C te bereiken. Dit is de perfecte temperatuur voor een juicy kalkoen!
-Haal de kalkoen uit de oven en laat deze afgedekt met aluminiumfolie rusten voor minimaal 30min.
-Plaats ondertussen de ovenschaal met het vocht op het vuur en voeg hier de kippenbouillon aan toe. Reduceer dit tot ongeveer de helft. Voeg een eetlepel bloem er bij om de jus dikker te maken, mocht dit nodig zijn.
- Zeef alles uit de pan en druk goed door met een pollepel. We willen alle smaak hebben!
Je hebt nu een prachtige eigengemaakte jus voor bij de kalkoen, dit proces kan je gebruiken voor elk stuk vlees dat wordt geroosterd in de oven.
Snijd de kalkoen in dikke plakken met een royale lepel eigengemaakte jus.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
De feestdagen is dé tijd om echt lekker culinair te genieten, maar moet je dan per sé uren in de keuken te staan? Nee dus, dat hoeft dus niet. Een hele gevulde (kant en klare kalkoen) lijkt misschien uitdagend, maar is eigenlijk juist supersimpel. Het is eigenlijk gewoon simpel braden, in plakken snijden en aan tafel.=14pxDus niet lopen kloten aan tafel met een tang, bot mes, vleesvork etc. Waarschijnlijk heb je al een paar wijntjes op en gelijk heb je, het zijn de feestdagen. Let's keep it simple baby.
Ingrediënten
1 gevulde kalkoen
12 plakken bacon
6 uien
2 bollen knoflook
Halve bos tijm
Halve bos rozemarijn
1/2 liter kippenbouillon
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1492258
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
butchery
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid