Italiaanse rijstschotel uit de oven.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/21/2022 - 20:43
Bereidingswijze

ZET DE RÖMERTOPF CIRCA 20 MINUTEN IN KOUD WATER

Verhit de olie in een hapjespan ,voeg ui, Italiaanse kruiden en de rijst toe en bak in enkele minuten goudbruin.

Voeg vervolgens de ham en de champignons toe en bak deze even mee . Voorzichtig de asperges en de tomaat erdoor roeren en alles in de onderschaal overdoen. Schenk er de wijn en de bouillon over en plaats de bovenschaal erop. Zet op het rooster in het midden van de KOUDE oven. Stel de temperatuur in op 210 graden en stoof het gerecht in 40 minuten gaar.


Klop de slagroom vlak voor het serveren lobbig en roer de Parmezaanse kaas erdoor. Spatel dit mengsel door de rijst en breng de Italiaanse rijstschotel eventueel nog op smaak met gemalen peper en wat zout.
Afbeelding
Italiaanse rijstschotel uit de oven.
Italiaanse rijstschotel uit de oven.
Italiaanse rijstschotel uit de oven.
Italiaanse rijstschotel uit de oven.
Italiaanse rijstschotel uit de oven.
Italiaanse rijstschotel uit de oven.
Italiaanse rijstschotel uit de oven.
Italiaanse rijstschotel uit de oven.
Italiaanse rijstschotel uit de oven.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Snel klaar, want als eenmaal alles in de Römertopf zit , heb je er geen omkijken meer naar. Ik heb de Parmezaanse kaas niet door de slagroom geroerd, maar aan tafel als optie erbij gezet. Helaas had ik geen slagroom in huis en koksroom kun je niet lobbig kloppen, dus heb ik die gewoon toegevoegd. Ging prima en was ook lekker.
Ingrediënten
1 kleine ui gesnipperd
250 gram champignons schoon in vieren
1 glas asperges van ruim 200 gram . asperges in gelijke stukjes gesneden
1 plak rauwe ham in reepjes
2 grote tomaten ontveld en zaad eruit in stukjes
4 el olijfolie
1 tl Italiaanse kruiden
350 gr droogkokende rijst
6 dl bouillon ( kip, groente of rund) minder zout
1 dl witte wijn
1 dl slagroom lobbig geklopt
50 gram Parmezaanse kaas geraspt( heb ik weggelaten)
zout en gemalen peper naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
Römertopf, hapjespan, snijplank en mes
Leuke tips
Ook lekker met Parma ham of Serranoham.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492197
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Romertopf Nieuwe Stijl. Eigen tekst en iets aangepast
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47