Bulgaars Landelijk stoofpotje van kip (Sjelka pilesjka jahnija)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/21/2022 - 15:47
Bereidingswijze
- Bak de kip in een paar eetlepels olie rondom mooi bruin. Haal ze uit de pan en leg ze even apart.
- Snipper de uien en bak ze in het achtergebleven vet op een matig vuurtje heel rustig glazig. Bestrooi het dan met het paprikapoeder, blus het af met een kopje water en doe er de fijngesneden tomaten bij.
- Zet het vuur wat hoger en wacht tot het kookt. Nu mogen de stukken kip terug in de pan.
- Van de paprika's en het pepertje verwijder je de zaadlijsten. Snij de paprika's in stukken en het pepertje in hele dunne reepjes (Ik had bij gebrek aan een pepertje een tl sambal). Voeg dit samen met een beetje zout toe aan de stoofpot.
- Leg het deksel schuin op de pan en laat de kip in een goed half uur heel rustigjes gaar pruttelen. Tegen het einde van de kooktijd kun je de saus evt. binden met wat in water opgeloste bloem of allesbinder.
- Roer er vlak voor het opdienen de zure room en de peterselie doorheen.
- Lekker met b.v. rijst, pasta, brood of een aardappelgerecht.
Afbeelding
Bulgaars Landelijk stoofpotje van kip (Sjelka pilesjka jahnija)
Bulgaars Landelijk stoofpotje van kip (Sjelka pilesjka jahnija)
Bulgaars Landelijk stoofpotje van kip (Sjelka pilesjka jahnija)
Bulgaars Landelijk stoofpotje van kip (Sjelka pilesjka jahnija)
Bulgaars Landelijk stoofpotje van kip (Sjelka pilesjka jahnija)
Bulgaars Landelijk stoofpotje van kip (Sjelka pilesjka jahnija)
Bulgaars Landelijk stoofpotje van kip (Sjelka pilesjka jahnija)
Bulgaars Landelijk stoofpotje van kip (Sjelka pilesjka jahnija)
Bulgaars Landelijk stoofpotje van kip (Sjelka pilesjka jahnija)
Bulgaars Landelijk stoofpotje van kip (Sjelka pilesjka jahnija)
Bulgaars Landelijk stoofpotje van kip (Sjelka pilesjka jahnija)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Селска пилешка яхния - Sjelka pilesjka jahnija

Een erg lekker stoofpotje van kip dat veel lijkt op de Hongaarse Goulash van kip Hongaarse-kip-paprikas-csirke

Misschien dat de inspiratie van dit recept zijn weg heeft gevonden naar Bulgarije.
Ingrediënten
- 8 drumsticks (of 1 kip in 8 stukken, of kippenbouten: 1 p.p.)
- 4 uien
- 500 gram verse tomaten (of 1 blik)
- 1 el zoet paprikapoeder
- 2 el gehakte peterselie
- zout en peper
- 2 paprika's
- 1 Spaans pepertje (of 1 tl sambal)
- 100 gram zure room
- indien nodig allesbinder
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Bulgaars
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492194
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
www.ajvar.nl, aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
wilmiewillemse