Ouderwetse kippensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 03/19/2022 - 10:21
Bereidingswijze
1 Pel de uien, snij ze in grove stukken en stoof ze aan in de olijfolie. Maak de groenten schoon, snij de selder en de wortelen in stukjes en de prei in ringen. Voeg alles toe aan de uien en laat enkele minuten meestoven.
2 Leg er de kip op en overgiet met water tot de kip net onder staat. Voeg de peterseliestengels, laurier en tijm toe. Laat de soep zo'n 3 uur zachtjes sudderen op het vuur.
3 Haal de kip eruit en pluk het vlees van de kip. Voeg het vlees terug bij de soep. Laat nog even doorkoken. Breng op smaak met peper en zout. Werk eventueel af met wat fijngehakte bladpeterselie.
Afbeelding
Ouderwetse kippensoep
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Echte comfortfood! Deze kippenbouillon vraagt wat geduld, maar hij is zó lekker! Je kunt ‘m ook perfect gebruiken als basis voor je vol-au-vent. Tip! Voeg wat korte spaghettisliertjes toe voor een echte maaltijdsoep. 
Ingrediënten
1 kip
2 uien
2 selder takjes
2 wortelen
1 prei
handje peterselie (stengels)
plukje bladpeterselie (optioneel)
2 laurier blaadjes
verse tijm (takjes)
2 el olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492186
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester