Gefrituurde inktvis met gezouten eidooier

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/14/2022 - 07:45
Bereidingswijze
Hak de rode ui fijn en snijd de rawitpepers. Was en droog de inktvis, bedek ze vervolgens met tapiocameel. Stoom de gezouten eidooiers 10 minuten totdat ze gekookt zijn. Laat ze afkoelen, kneus ze vervolgens totdat het fijne kruimels zijn.

Verhit de frituurolie in een wokpan. Zodra het heet is, frituur je de inktvis totdat ze goudbruin zijn. Zet vervolgens opzij.

Laat ongeveer 1 eetlepel frituurolie in de wokpan en verhit het op middelhoog vuur. Voeg de margarine, gehakte rode ui, gesneden rawitpepers, gezouten eidooiers en kerrieblaadjes toe. Roer constant totdat de gezouten eidooier goud wordt en een zanderige textuur krijgt. Let erop dat het vuur niet te hoog staat om te voorkomen dat de eidooiers aanbranden.

Voeg de inktvis toe aan de wokpan en roerbak het ongeveer 1 tot 2 minuten. Zet het gasfornuis uit, voeg de suiker toe en meng goed.
Afbeelding
Gefrituurde inktvis met gezouten eidooier
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze inktvis bedekt met een rijke en hartige eidooiersaus is immense populair in Chinese seafoodrestaurants, maar ook erg simpel om zelf thuis te maken! Probeer ze nu!
Ingrediënten
600g inktvis
Tapiocameel
3 gezouten eidooiers
2 el margarine
½ handje kerrieblaadjes
½ rode ui
Rawitpepers (optioneel)
1 el suiker
500 ml frituurolie

Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenbenodigdheden:
Stoompan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492158
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
amazing oriental
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester