Bereidingswijze
Gekruide krieltjes uit de oven.
Zorg dat de oven voorvervarmd is op 200 graden.
Was de krieltjes even kort af met water en dep ze droog met wat keukenpapier.
Snijd de krieltjes in kwartjes en verspreid deze in een grote ovenschaal.
Voeg hierna de gerookte paprikapoeder en Smokey BBQ toe. Doe de nitril handschoen aan en meng de kruiden met de krieltjes zodat alles licht omhuld is.
Besprenkel de krieltjes met de olie en meng deze alsnog een keer goed door en doe er een beetje smoked salt overheen. Zet de schaal even aan de kant.
Gevulde paprika met vega gehakt
Snijd de sjalot, knoflook, courgette en champignons in kleine blokjes van 3-5 mm. Doe dit in aparte bakjes zodat je de ingrediënten in fases kan toevoegen.
Maak de paprika schoon en verwijder de steel en zaadlijsten.
Zet deze in een ovenschaal neer en gebruik de aluminiumfolie om de gaten tussen de paprika's te vullen zodat deze rechtop in de oven blijven staan.
Warm de olijfolie langzaam in de pan op met bonenkruid en stukjes knoflook.
Zodra de knoflook een beetje bruin begint te worden voeg je de sjalot toe.
Bak tot glazig en voeg de champignons en gerookte paprikapoeder toe. Zet de vlam op middelhoog vuur.
Na 4 minuten voeg je het vega gehakt toe en breekt deze in kleine stukjes met de spatel.
Zodra de verdeling naar tevredenheid is voeg je de courgette toe. Bak tot licht glazig en haal de pan van het vuur.
Voeg verse basilicum toe en bijna alle kaas en spatel dit door het mengsel
Vul de paprika's met het mengsel en top af met een beetje kaas.
De ovenschaal met krieltjes mag in het midden van de oven worden geplaatst.
De ovenschaal met paprika's mag beneden onder worden geplaatst.
Zorg dat de oven voorvervarmd is op 200 graden.
Was de krieltjes even kort af met water en dep ze droog met wat keukenpapier.
Snijd de krieltjes in kwartjes en verspreid deze in een grote ovenschaal.
Voeg hierna de gerookte paprikapoeder en Smokey BBQ toe. Doe de nitril handschoen aan en meng de kruiden met de krieltjes zodat alles licht omhuld is.
Besprenkel de krieltjes met de olie en meng deze alsnog een keer goed door en doe er een beetje smoked salt overheen. Zet de schaal even aan de kant.
Gevulde paprika met vega gehakt
Snijd de sjalot, knoflook, courgette en champignons in kleine blokjes van 3-5 mm. Doe dit in aparte bakjes zodat je de ingrediënten in fases kan toevoegen.
Maak de paprika schoon en verwijder de steel en zaadlijsten.
Zet deze in een ovenschaal neer en gebruik de aluminiumfolie om de gaten tussen de paprika's te vullen zodat deze rechtop in de oven blijven staan.
Warm de olijfolie langzaam in de pan op met bonenkruid en stukjes knoflook.
Zodra de knoflook een beetje bruin begint te worden voeg je de sjalot toe.
Bak tot glazig en voeg de champignons en gerookte paprikapoeder toe. Zet de vlam op middelhoog vuur.
Na 4 minuten voeg je het vega gehakt toe en breekt deze in kleine stukjes met de spatel.
Zodra de verdeling naar tevredenheid is voeg je de courgette toe. Bak tot licht glazig en haal de pan van het vuur.
Voeg verse basilicum toe en bijna alle kaas en spatel dit door het mengsel
Vul de paprika's met het mengsel en top af met een beetje kaas.
De ovenschaal met krieltjes mag in het midden van de oven worden geplaatst.
De ovenschaal met paprika's mag beneden onder worden geplaatst.
Aantal personen
3.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht: Gevulde paprika met vega gehaktGekruide krieltjes uit de oven Voorbereiding: 10-15 minutenKooktijd: 10-15 minutenOventijd: 25 minuten (200 graden voorverwarmen)
Om dit recept veganistisch te maken kan je de geraspte kaas vervangen door een plantaardige kaasvervanger.
Om dit recept veganistisch te maken kan je de geraspte kaas vervangen door een plantaardige kaasvervanger.
Ingrediënten
Gevulde paprika met vega gehakt van Beyond Meat
Ingrediënten:
300 gram Minced plantaardig gehakt van Beyond
Meat
100 gram Geraspte kaas jong belegen
3 grote rode paprika's
200 gram courgette
250 gram champignons
1 sjalot
2 teentjes knoflook
Olijfolie
2 theelepels bonenkruid
3 theelepels gerookte paprikapoeder
5 blaadjes verse basilicum fijngesneden
Snuf peper
Snuf zout
Gekruide krieltjes uit de oven
Ingrediënten:
300 gram vastkokende ongeschilde krieltjes
1 eetlepel gerookte paprikapoeder
2 theelepels Smokey BBQ (oil & vinegar)
Snuf Smoked italian salt (oil & vinegar)
Scheutje olijfolie
Ingrediënten:
300 gram Minced plantaardig gehakt van Beyond
Meat
100 gram Geraspte kaas jong belegen
3 grote rode paprika's
200 gram courgette
250 gram champignons
1 sjalot
2 teentjes knoflook
Olijfolie
2 theelepels bonenkruid
3 theelepels gerookte paprikapoeder
5 blaadjes verse basilicum fijngesneden
Snuf peper
Snuf zout
Gekruide krieltjes uit de oven
Ingrediënten:
300 gram vastkokende ongeschilde krieltjes
1 eetlepel gerookte paprikapoeder
2 theelepels Smokey BBQ (oil & vinegar)
Snuf Smoked italian salt (oil & vinegar)
Scheutje olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok of hapjespan
Spatel
Snijplank
Scherp mes
Ovenschalen
Aluminiumfolie
Nitril handschoen
Keukenpapier
Spatel
Snijplank
Scherp mes
Ovenschalen
Aluminiumfolie
Nitril handschoen
Keukenpapier
Leuke tips
Zet de laatste 5 minuten de oven op grillstand zodat de kaas knapperig wordt bovenop de paprika's
Combineer dit gerecht met een lichte salade voor een frisse afwisseling
Combineer dit gerecht met een lichte salade voor een frisse afwisseling
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492156
Homepage ID
3036334
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch