Bereidingswijze
1 Laat de kikkererwten uitlekken. Pel en hak de knoflook en de ui. Schraap de wortelen en snij ze in blokjes. Hak de gember fijn.
2 Stoof de ui en de knoflook glazig in olie. Doe er de kruiden, wortelen, gember en kikkererwten bij. Stoof ze even mee. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 45 minuten sudderen.
3 Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes.
4 Neem de soep van het vuur, roer er de room door en kruid ze met peper en zout. Schep ze in borden en werk af met tomaat, lente-ui en sesamzaadjes
2 Stoof de ui en de knoflook glazig in olie. Doe er de kruiden, wortelen, gember en kikkererwten bij. Stoof ze even mee. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 45 minuten sudderen.
3 Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes.
4 Neem de soep van het vuur, roer er de room door en kruid ze met peper en zout. Schep ze in borden en werk af met tomaat, lente-ui en sesamzaadjes
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Super lekkere soep die makkelijk te bereiden is
Ingrediënten
400 g kikkererwten (1 blikje)
2 wortelen
2 cm verse gember
2 knoflook teentjes
1 ui
1 L groentebouillon
1/2 tl komijnpoeder
1 tl kurkuma
1 el kerriepoeder
20 cl room
2 tomaten
2 lente-uien
2 el sesamzaadjes
2 el olijfolie
peper
zout
2 wortelen
2 cm verse gember
2 knoflook teentjes
1 ui
1 L groentebouillon
1/2 tl komijnpoeder
1 tl kurkuma
1 el kerriepoeder
20 cl room
2 tomaten
2 lente-uien
2 el sesamzaadjes
2 el olijfolie
peper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Marokkaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492153
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch