Bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 200 gaden voor op de grill stand
2. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten
3. Vet de Bakplaat in met olijfolie
4. Leg de paprika's met de schil naar boven op de bakplaat
5. Bak de paprika's tot de schil zwart geblakerd is
6. Om de schil makkelijk te verwijderen kun je ze het beste in en afgesloten plastic zak doen
7. Pel ondertussen de ui en snipper fijn
8. Hak de knoflook fijn
9. Verwijder de schil van de paprika en snij in blokjes
10. Fruit de ui en knoflook in een scheut olijfolie
11. Voeg de tomatenpuree toe en verhit kort
12. Snij ondertussen de tomaat in grove stukken
13. Doe dit bij de ui, knoflook, en de tomatenpuree en voeg ook de paprika toe
14. Voeg de bouillon toe en laat 15-20 minuten koken
15. Pureer de soep glad
16. Doe in elke kom een eetlepel crème fraiche en een beetje peterselie
2. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten
3. Vet de Bakplaat in met olijfolie
4. Leg de paprika's met de schil naar boven op de bakplaat
5. Bak de paprika's tot de schil zwart geblakerd is
6. Om de schil makkelijk te verwijderen kun je ze het beste in en afgesloten plastic zak doen
7. Pel ondertussen de ui en snipper fijn
8. Hak de knoflook fijn
9. Verwijder de schil van de paprika en snij in blokjes
10. Fruit de ui en knoflook in een scheut olijfolie
11. Voeg de tomatenpuree toe en verhit kort
12. Snij ondertussen de tomaat in grove stukken
13. Doe dit bij de ui, knoflook, en de tomatenpuree en voeg ook de paprika toe
14. Voeg de bouillon toe en laat 15-20 minuten koken
15. Pureer de soep glad
16. Doe in elke kom een eetlepel crème fraiche en een beetje peterselie
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
We houden allemaal van de grill smaak van de barbeque. Deze soep heeft dezelfde smaak rookerig en smaakvol probeer hem nu uit
Als je niet op gas kookt kun je de paprikas ook grillen in de oven.
Als je niet op gas kookt kun je de paprikas ook grillen in de oven.
Ingrediënten
2 Tomaten
3 Rode paprika's
1 Ui
2 Tenen knoflook
1 Eetlepel tomatenpuree
750 Ml kippenbouillon
Handje verse peterselie
4 – 6 Eetlepels crème fraiche (aanvankelijk van het aantal personen)
Olijfolie
Zout, peper
3 Rode paprika's
1 Ui
2 Tenen knoflook
1 Eetlepel tomatenpuree
750 Ml kippenbouillon
Handje verse peterselie
4 – 6 Eetlepels crème fraiche (aanvankelijk van het aantal personen)
Olijfolie
Zout, peper
Leuke tips
Als je deze soep vegetarisch wilt maken gebruik je groenten bouillon
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492151
Homepage ID
2880247
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch