Bereidingswijze
Roer een spread van de Griekse yoghurt, het paprikapoeder, de helft van de peterselie en de tahin, breng met peper en zout op smaak.
Laat de komkommer even op keukenpapier uitlekken.
Halveer het Turks brood in de breedte en besmeer de onderste helft royaal met de Griekse Yoghurt spread. Besmeer de bovenste helft wat dunner met de overgebleven rest.
Beleg de onderste helft met de stukken makreel , leg er de boogjes komkommer tussen evenals de gehalveerde tomaatjes en wat reepjes paprika . Strooi er de ringetjes bosui en de rest van de peterselie over en leg de bovenkant erop.
Serveer het brood op een platte schotel en snij het aan tafel in punten.
Laat de komkommer even op keukenpapier uitlekken.
Halveer het Turks brood in de breedte en besmeer de onderste helft royaal met de Griekse Yoghurt spread. Besmeer de bovenste helft wat dunner met de overgebleven rest.
Beleg de onderste helft met de stukken makreel , leg er de boogjes komkommer tussen evenals de gehalveerde tomaatjes en wat reepjes paprika . Strooi er de ringetjes bosui en de rest van de peterselie over en leg de bovenkant erop.
Serveer het brood op een platte schotel en snij het aan tafel in punten.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eenvoudig gerecht als hoofdmaaltijd of lekkere lunch. Helaas had ik geen tahin in huis. Op het world wide web vond ik een idee om tahin te vervangen door een zelfde hoeveelheid pindakaas. De smaak is natuurlijk wel iets anders dan de tahin pasta op basis van sesamzaad. Om dit een beetje te compenseren heb ik 1 flinke el geroosterde sesamzaadjes in een vijzel gestampt en die met 1 tl sesamolie door de pindakaas geroerd.
Ingrediënten
1 gestoomde/gerookte makreel van 400 gr in grove stukken
1 komkommer zaad eruit en in boogjes
200 g Griekse yoghurt
3 el tahin
1 volle tl paprikapoeder
15 g platte peterselie, grof gehakt
1 klein Turks brood (pide)
1 bosuitje, in dunne schuine ringen
8 kerstomaatjes, gehalveerd
stukje gele paprika ( optie)
1 komkommer zaad eruit en in boogjes
200 g Griekse yoghurt
3 el tahin
1 volle tl paprikapoeder
15 g platte peterselie, grof gehakt
1 klein Turks brood (pide)
1 bosuitje, in dunne schuine ringen
8 kerstomaatjes, gehalveerd
stukje gele paprika ( optie)
Hulpmiddelen & keukengerei
oven, snijplank, mes en kom
Leuke tips
De smaak van gestoomde makreel is zachter dan de gerookte variant.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492149
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Aangepast recept van visgerechten.nl eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht