Bereidingswijze
1 Maak de tomatensaus. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Fruit aan in de olijfolie. Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe. Blus met de witte wijn. Kruid met de oregano, peper en zout. Laat 15 minuten zacht stoven. Mix de saus.
2 Maak de balletjes. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes en bewaar de olie. Pel en snipper de knoflook. Hak de pijnboompitjes grof. Meng de tomaatjes, de knoflook, de pijnboompitjes, de parmezaan, het basilicum en de peterselie onder het gehakt. Kruid met peper en zout en voeg nog wat van de marinade van de tomaatjes toe. Vorm balletjes van ongeveer 2 cm van het mengsel. Bak de balletjes krokant in olijfolie. Leg ze in de tomatensaus.
3 Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4 Serveer de tagliatelle met de gehaktballetjes en strooi er nog extra basilicum over.
2 Maak de balletjes. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes en bewaar de olie. Pel en snipper de knoflook. Hak de pijnboompitjes grof. Meng de tomaatjes, de knoflook, de pijnboompitjes, de parmezaan, het basilicum en de peterselie onder het gehakt. Kruid met peper en zout en voeg nog wat van de marinade van de tomaatjes toe. Vorm balletjes van ongeveer 2 cm van het mengsel. Bak de balletjes krokant in olijfolie. Leg ze in de tomatensaus.
3 Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4 Serveer de tagliatelle met de gehaktballetjes en strooi er nog extra basilicum over.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18px "Balletjes in tomatensaus zijn typisch van bij ons ; maar deze Italiaanse versie is ook super lekker .
Ingrediënten
400 g tagliatelle
500 g rundergehakt
2 el gehakte basilicum (+ enkele blaadjes voor de afwerking)
2 knoflook teentjes
2 el peterselie (gehakt)
2 el geroosterde pijnboompitten
50 g zongedroogde tomaten (op olie)
2 el geraspte parmezaan
2 el olijfolie
peper en zout
Voor de tomatensaus :
400 g tomatenblokjes (blik)
1 sjalot
1 knoflook teentje
3 el tomatenpuree
1 glas droge witte wijn
1 el gedroogde oregano
2 el olijfolie
500 g rundergehakt
2 el gehakte basilicum (+ enkele blaadjes voor de afwerking)
2 knoflook teentjes
2 el peterselie (gehakt)
2 el geroosterde pijnboompitten
50 g zongedroogde tomaten (op olie)
2 el geraspte parmezaan
2 el olijfolie
peper en zout
Voor de tomatensaus :
400 g tomatenblokjes (blik)
1 sjalot
1 knoflook teentje
3 el tomatenpuree
1 glas droge witte wijn
1 el gedroogde oregano
2 el olijfolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492145
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht