Groene Curry met kip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/11/2022 - 17:55
Bereidingswijze
Begin met het maken van de curry.
Verwijder de steeltjes van de groene pepers en verwijder de zaadlijsten. Haal van 2 stengels sereh het buitenste blad en snijd de harde onderkant en een stukje van de bovenkant eraf. Snijd in hele dunne ringetjes, dit voorkomt draadjes in je curry. Doe alles in de kom van de staafmixer
Voeg 1 grote of 2 kleinere sjalotten toe en 3 tenen knoflook. Voeg tevens een flinke hand fijngehakte korianderblaadjes toe, 4-5 limoenblaadjes, het sap van een halve limoen, 3 cm verse geraspte gember, 1 tl gember, 1 tl gemalen komijnzaad, 1 tl gemalen koriander, 1 tl laos, 1 el vissaus en 2-3 el zonnebloem- of arachide olie.
Mix het geheel grondig totdat er een gladde pasta ontstaat. Je hebt nu iets meer dan 150 gram groene currypasta.

Snijd 400 gr of meer kipfilet in kleine stukjes en bestrooi rondom met zout en peper. Snijd ook de paprika's in reepjes
Bak de kipfilet in een scheutje olie rondom tot deze verkleurd is. Voeg de paprikareepjes toe en bak al omscheppend enige minuten mee
Voeg nu ongeveer 100gr Curry toe. Als je van iets pittiger houd doe je er meer in. Bak dit omscheppend enkele minuten mee op middelhoge warmte
Voeg 1 lepel vissaus toe en het sap van de limoen. Schenk 400 ml cocosmelk toe en laat op matige temperatuur ietwat indikken.
Verwijder de puntjes van de peulen en voeg toe aan de curry. Kook nog ongeveer 5 minuten mee
Serveer met witte rijst of rijstnoedels, verse koriander, in ringetjes gesneden lente-ui, gebakken uitjes en eventueel extra (rode of groene) peper.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Afgelopen week gemaakt voor vrienden. Hebben heerlijk zitten genieten.
Ingrediƫnten
400 gr kipfilet
250 gr peulen
15 g verse koriander
5 derek peroet blaadjes
4 groene rawit pepers
3 tenen knoflook
2 stengels sereh
2 sjalotten
1 bosje lente ui
1 limoen
2 gele paprika's
3 el zonnebloemolie
2 el vissaus
1 tl laos
1 tl gemalen komijnzaad (Djintan)
1 tl gemalen koriander (ketoembar)
3 cm verse gember
400 ml cocosmelk
Witte rijst ( optioneel voor erbij)
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok, staafmixer
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492144
Homepage ID
2715263
Teller
0
Bron
internet
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
evko1