Bereidingswijze
Snij een opening in elke gedroogde abrikoos. Stop er een walnoot in en plooi en druk er de abrikoos omheen.
Smelt au bain marie de stukjes chocolade met 1 theelepeltje plantaardige olie. Roer er de gehakte stukjes walnoot door en bedek met behulp van een lepeltje de gevulde abrikozen rondom met een laagje walnoot chocolade.
Leg ze op bakpapier en laat ze in de koelkast even opstijven. EET SMAKELIJK
Smelt au bain marie de stukjes chocolade met 1 theelepeltje plantaardige olie. Roer er de gehakte stukjes walnoot door en bedek met behulp van een lepeltje de gevulde abrikozen rondom met een laagje walnoot chocolade.
Leg ze op bakpapier en laat ze in de koelkast even opstijven. EET SMAKELIJK
Afbeelding
Aantal personen
7.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Steel de show met deze heerlijke '' bonbons " bij een kopje koffie na een dinertje. Of gewoon zomaar even een lekkertje tussendoor. Zonder schuldgevoel, zonder suiker en ook nog eens glutenvrij. In een vloek en zucht gemaakt en raaaazend lekker.
Ingrediënten
15 stuks gedroogde abrikozen
15 kleine halve walnoten
50 gram pure chocolade met hoog cacao gehalte en zonder suiker
1 tl plantaardige olie
20 gram walnoten heel klein gehakt
15 kleine halve walnoten
50 gram pure chocolade met hoog cacao gehalte en zonder suiker
1 tl plantaardige olie
20 gram walnoten heel klein gehakt
Hulpmiddelen & keukengerei
Mes, kommetje, keukenpapier
Leuke tips
Ook lekker met kleine andere nootjes door de chocolade. Of vul de abrikozen met wat goudgele rozijnen. Werk af met poedersuiker of geraspte kokos. Mogelijkheden ten over.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1492143
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
YouTube eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch